10 unelte pe care trebuie să le cumperi pentru a-ți construi casa

Dacă vrei să lucrezi și tu la propria casă, alături de meseriași sau cel puțin să dai o mână de ajutor în timpul liber, în acest articol vă prezentăm câteva unelte pe care ar trebui să le cumperi. Marele avantaj este că toate aceste mașinării și ustensile le vei putea folosi și cu alte ocazii, deci sunt o investiție pe termen lung.

Toate murdăriile din timpul construcțiilor le puteți îndepărta foarte simplu cu un aparat de spalat cu presiune. De asemenea, îl puteți folosi și la exterior, în cazul în care s-a scăpat var, de exemplu. Un aparat de curățat cu presiune e extrem de util și la curățat betoniera. În plus, îl puteți folosi ulterior și la spălat mașina sau diverse alte obiecte din curte.

Chiar pentru a face economii, ar fi bine să verificați cu atenție oferta la betoniere. Să spunem că pentru lucrările mari, precum fundația sau stâlpii importanți ai casei, ai avea nevoie de mașini cu beton. Însă, pentru a construi un trotuar sau pentru o șapă e perfectă o betonieră. Betonierele sunt de mai multe capacități și au prețuri începând de la 798 de lei.

Dacă vreți să vă implicați la zugrăvit aveți nevoie de câteva ustensile principale. Pentru glet aveți nevoie de șpaclu, mistrie și gletieră. De asemenea, înainte de a aplica gletul trebuie să aplicați o amorsă cu o bidinea, o ustensilă importantă la zugrăveli.

Pentru a corecta micile imperfecțiuni cumpărați pensoane. Sunt de toate dimensiunile, iar unul costă, în medie, cam 2,5 lei. Pentru văruit aveți nevoie de un trafalet și o tavă cu grătar în care să-l înmuiați. De obicei, acestea se găsesc și sub formă de kit-uri complete.

De asemenea, dacă vreți să încercați să aplicați și placaje de gresie sau faianță aveți nevoie de o gletieră cu dinți. Dacă nu ați zugrăvit niciodată, pe internet găsiți diverse tutoriale pentru fiecare operațiune în parte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.