10 tipuri de barbă care se poartă în 2019 – Cum alegi modelul potrivit

În ultimii ani a devenit tot mai popular să îți lași barbă, însă nu pentru toată lumea se potrivește același model de barbă. Pentru a arăta cât mai bine cu barbă, trebuie să iei în considerare două aspecte foarte importante.

Primul aspect ține de mașina de tuns de care dispui. Dacă vrei să experimentezi doar o dată să vezi cum îți stă cu barbă, mergi la un salon specializat. Dacă însă vrei ca barba să facă parte din look-ul tău pe termen lung, trebuie să investești la un moment dat într-o mașină de tuns foarte bună.

În al doilea rând, alege modelul de barbă potrivit feței tale. Poți experimenta mai multe tipuri de barbă, câteva recomandări îți oferim chiar noi în articolul de față.

1 Barbă Stubble

Această barbă li se potrivește celor cu față rotundă, ovală sau chiar pătrată. Scoate mult în evidență linia maxilarului și accentuează masculinitatea. Aspectul bărbii este unul natural, la fel cu o barbă crescută de 4-5 zile. Partea bună e că acest tip de barbă e potrivit și pentru cei cu barbă rară.

2 Barbă scurtă

Barba scurtă este echivalentul unei bărbi nerase de aproximativ 10 zile. Pentru îngrijire se folosește un trimmer setat la nivel de 3-5 mm. Nu e un tip de barbă recomandată celor cu barbă rară pentru că accentuează acest aspect.

3 Barbă Tailored

Acest tip de barbă poate fi conturată pe o barbă crescută timp de 2-4 săptămâni, îngrijită corespunzător. Scoate mult în evidență pomeții și linia maxilarului și oferă un aer de masculinitate. Este o barbă ideală pentru bărbații cu față rotundă.

4 Barbă lungă

Se obține după 3-4 luni și trebuie să fie bine conturată. E recomandată doar celor care au o barbă deasă. O asemenea barbă are nevoie de multă îngrijire: se folosesc șampon și balsam special o dată la câteva zile pentru ca firele să nu se usuce.

5 Barbă plină

Acest tip de barbă se mai numește și Full Gandalf. E genul de barbă care iese în evidență, necesită multă îngrijire, însă aspectul său e unul spectaculos. Barba trebuie tunsă la fiecare 2-3 săptămâni.

6 Barbă Goatee

Goatee este doar o versiune a ciocului fără mustață sau cu mustață scurtă. Se potrivește bărbaților care au bărbia ascuțită sau mică, însă e recomandată și celor cu fete rotunde pentru că dă un aspect de alungire.

7 Full Goatee

Pentru acest stil trebuie lăsate să crească ciocul și mustața la o dimensiune suficientă pentru ca barba să pară cât mai plină.

8 Van Dyke

Este un stil de barbă popular tocmai datorită unui pictor flamand pe nume Anthony Van Dyck și se diferențiază față de stilul goatee prin mustața separată de barbă care poate fi purtată în numeroase stiluri diferite.

9 Thick Strap

Acest stil e recomandat celor care au suficient păr de-a lungul liniei maxilarului și bărbiei. Trebuie să razi părul de pe obraji și să lași intactă mustața, părul de pe bărbie și de pe linia maxilarului. Operațiunea e una destul de complicată și îți recomandăm utilizarea unui trimmer cu care să conturezi barba.

10 Faded Cheeks

Ultima barbă pe care v-o prezentăm și recomandăm se numește Faded Cheeks iar pentru obținerea ei e nevoie să folosești trimmerul ca să tunzi pierdut părul de pe obraji.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.