10 secrete importante despre parfumuri pe care trebuie să le știi

FOTO: Silvia & Frank/Pixabay
FOTO: Silvia & Frank/Pixabay

Există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a alege un parfum. În acest articol vă prezentăm câteva secrete pentru a alege parfumul care vi se potrivește.

În primul rând trebuie să știți despre un parfum că are trei rânduri de note. Cele care se evaporă primele sunt notele de vârf. Urmează notele de mijloc, pe care le resimțiți un pic mai târziu după pulverizare.

Iar cele care reprezintă parfumul și vor persista pe piele sunt notele de bază. Prin urmare, foarte important este să nu decideți imediat după pulverizare, ci să lăsați un pic mai mult parfumul pe piele, să se „așeze” bine. Dacă sunteți în căutarea unui parfum, puteți găsi reduceri de peste 70% – AICI.

De asemenea, un lucru foarte important de știut despre parfum este că poate mirosi diferit pe pielea mai multor persoane. Acest lucru este din cauza PH-ului pielii. De asemenea, este recomandat să te dai cu parfum imediat după duș, atunci când pielea este hidratată. Pe pielea uscată parfumul se evaporă foarte repede.

Dacă aveți mai multe parfumuri le puteți „asorta” cu hainele. De exemplu, o rochie neagră de seară a unei doamne merge cu un parfum care prezintă note de gardenie, vanilie și lemn de santal. Culoarea roșie se potrivește cu un parfum care are note combinate de orhidee, mahon, mosc, lemn de cedru și ghimbir.

Verdele la doamne se potrivește cu parfumuri care au note florale de portocal, lotus și iasomie. Albul se potrivește cu parfumul cu note de citrice, crin, iasomie, trandafir și piersică. Puteți să vedeți exact ce conține un parfum analizând oferta de – AICI.

Cum te poate ajuta cafeaua să alegi un parfum

Mulți cedează după ce au testat 2-3 parfumuri. Motivul este reprezentat de faptul că nu mai reușesc să perceapă prea bine notele. Există o modalitate simplă pentru a reseta simțul olfactiv. Nu trebuie decât să inspirați dintr-un recipient cu cafea măcinată și imediat puteți testa următorul parfum.

Durata de valabilitate a unui parfum este de trei ani și este recomandat să se păstreze departe de lumina soarelui și în locuri răcoroase. În niciun caz în bai, acolo unde sunt schimbări dese de temperatură și apare umezeala.

Pentru o femeie este recomandat dimineața și pe parcursul zilei un parfum floral, fresh și unul exotic seara, pentru evenimentele speciale.

Și parfumurile pentru bărbați au note diferite. Mai puternice, mai grele, de exemplu, sunt considerate cele care au o notă puternică de mosc, în timp ce altele au un miros ușor de pin. Mai multe oferte de parfumuri pentru bărbați găsiți – AICI.

Atunci când cumperi un parfum ca să-l oferi cadou interesează-te înainte ce mirosuri florale preferă persoana respectivă. Sau poate că preferă aromele lemnoase.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.