10 secrete despre tequila. Adevărul despre viermele din sticlă

Dacă singurele tale amintiri după o noaptea de distracție cu tequila sunt durerile de cap, mexicanii au veste tristă pentru tine: Nu ai băut ceea ce trebuie!

Tequila nu o poți trata ca pe o băutură spirtoasă oarecare. Data viitoare trebuie să te asiguri că bei o tequila adevărată. Această băutură este produsă numai în regiunea Jalisco din agavele care cresc în zonă.

Trebuie să treacă până la aproximativ 10 ani pentru ca planta să ajungă la maturitate, iar fructele să poată fi folosite la tequila. Fructul copt, după ce este cules, este rumenit și înăbușit în distilării. Se lasă apoi la fermentat pentru a transforma zaharurile în alcool.

Mexicanii spun că o tequila, în mod normal, nu se bea cu sare și lămâie, mai ales atunci când vorbim de un shot. Micul pahar de tequila trebuie sorbit picătură cu picătură. Totuși, dacă nu ești obișnuit cu tăriile, poți tăia intensitatea cu lămâie și poți pune tequila în cocktailuri mai dulci.

Printre cele mai celebre coktail-uri cu băutura tradițională a mexicanilor se numără Margarita (tequila, suc de limeta), Tequila Sunrise (tequila, suc de portocale, lichior de rodii), Paloma (blanco/reposado tequila, suc de grepfruit) sau Bloody Maria (tequila, tabasco, suc de roșii).

De cele mai multe ori, o tequila bună nu te adoarme, ci, din contră, te poate ține treaz toată noapte, iar calitățile de energizant sunt date de substanțele conținute de agave.

Viermele din sticla de tequila e de fapt un mit. Nu vei găsi niciodată într-o sticlă o astfel de insectă decât printr-o gravă eroare. E posibil ca, din greșeală în unele sticle să se găsească larvele unul fluture care trăiesc în căpățânele sau pe frunzele agavelor. În piețele din Zapotec este considerat o delicatesă. Însă, există și un adevăr. Unii au încercat să facă un truc de marketing și așa a ajuns viermele respectiv în unele sticle de tequila, însă fără să influențeze în vreun fel savoarea băuturii.

Unora li se pare că tequila e mai tare decât alte băuturi, însă intensitatea este dată de combinația de arome foarte puternice.