TOP 6 rechizite școlare pe care copiii trebuie să le aibă din vacanța de vară

Pentru mulți dintre copii, începutul anului școlar aduce și emoții. Materii noi, colegi noi și o revenire la programul strict după o vacanță lungă în care au dormit cât și-au dorit și au făcut cam ce au vrut. Puteți să mai diminuați din lista de noutăți care îl întâmpină pe copil la început de an și poate fi destul de obositoare și stresantă. Sunt mulți părinți care preferă să cumpere rechizitele școlare în pragul debutului anului școlar, însă iată de ce aceste achiziții ar trebui să se facă mai devreme.

În primul rând, e important să se familiarizeze cu rechizitele școlare, să nu-l surpindă și să le considere deja lucruri personale. Iată câteva dintre rechizitele școlare pe care le puteți lua încă din vacanța de vară și-l fac pe copilul dumneavoastră să îmbine utilul cu plăcutul:

Acuarelele. Pe lângă faptul că-i vor fi de folos la ora de desen, în timpul verii îl pot ajuta să-și dezvolte imaginația și creativitatea. În plus, nici nu aveți nevoie de un buget foarte mare, vorbim de maxim 20 – 25 de lei.

Seturi de creație pentru copii. Cu aceste pachete, copiii vor putea să-și creeze propriile bijuterii, haine pentru păpuși, vase decorative, jucării, decorațiuni, personaje îndrăgite, păpuși, roboți, motociclete și multe alte personaje și lucruri pe care și le imaginează.

Carioci. Dacă nu le place copiilor pensonul sau vă e teamă să nu verse apa pentru culori prin casă, cariocile pot reprezenta o alternativă excelentă. Pot scrie sau desena și își pot dezvolta creativitatea.

Creta școlară. Înainte să rezolve exercițiile pe tabla de la școală, nu e rău să le punem la dispoziție copiilor cretă colorată și un trotuar generos pe care să deseneze sau să scrie ce-și doresc. Din nou, insistăm pe creativitate, extrem de importantă pentru dezvoltarea unui copil.

Rigle. Cei mici ar putea să se familiarizeze cu matematica și formele geometrice în joacă. Pentru a fi cât mai atractive, cumpărați-le rigle colorate, flexibile și cu cât mai multe șabloane la dispoziție.

Rucsacul. Copiii ar trebui să se obișnuiască cu ideea de a avea grijă de rucscac și să-l poarte după ei fără să fie considerat un lucru neplăcut. Puteți să le cumpărați unul mai mic în care să-și pună lucrurile personale, precum creioanele de colorat, creta sau jucării.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.