10 moduri de a nu mai fi pesimist

servicii SEO

Pe masura ce imbatranesti, viata devine grea pentru ca primesti mai multe responsabilitati sau viata te arunca in experiente care te transforma in pesimist. Nu iti face griji, nu este niciodata prea tarziu sa-ti schimbi gandurile. La urma urmei, gandurile tale iti modeleaza realitatea.

Dar cum poti sa nu mai fii pesimist? Cum sa fii mai mult o persoana optimista?

Mai jos sunt zece moduri in care nu mai poti fi pesimist. Nu uita ca acestea nu sunt solutii unice. Acestea sunt mici obiceiuri pe care trebuie sa le incluzi in viata de zi cu zi.

1. Inlocuiti fiecare gand negativ cu unul pozitiv

Data viitoare cand te surprinzi gandind negativ, opreste-te si inlocuieste acel gand cu un gand pozitiv. Poate fi orice. Gandeste-te la orice te face fericit si adauga valoare vietii tale.

2. Fa o lista de recunostinta

Cand te concentrezi mai degraba pe lucrurile pe care le ai decat pe ceea ce iti lipseste, creezi abundenta in viata ta. Uneori, nu apreciezi totul suficient si asta creeaza o atitudine negativa. A fi optimist inseamna sa schimbi obiectivul prin care privesti lumea.

3. Nu mai privi contracararile ca esecuri

Ai tendinta de a amplifica esecurile vietii gandindu-te ca acestea sunt sfarsitul lumii. Toata lumea se confrunta cu obstacole. Acestea fac parte din pachetul pe care il numim viata. Cu toate acestea, este important sa iti pastrezi clar perceptia. Viata este un proces de invatare si esecurile vin pentru a te ajuta sa cresti.

4. Fa lucruri bune pentru altii

Mentalitatea ta pesimista poate fi inlocuita doar cu ganduri pozitive. Sa fii bun si sa faci bine pentru alti oameni chiar te va ajuta. Aceste lucruri mici conteaza.

5. Gaseste o activitate pentru a elibera negativitatea

Iti canalizezi automat gandurile in actiuni. Poti incepe pictura, desenul, kickbox-ul sau orice altceva care iti aduce bucurie si te ajuta sa eliberezi energia acumulata. Si, foarte important, daca ai un mediu de lucru toxic, inainteaza o cerere demisie si echilibreza-te astfel profesional. In perioada in care iti cauti un alt loc de munca potrivit pregatirii tale, poti castiga suficient din activitati cum sunt Glovo, Food Panda, Uber sau Bolt. Pentru ultimele ai nevoie de o masina careia sa ii platesti impozitul auto si poti aplica la o colaborare.

6. Vorbeste-ti in modul in care ai vorbi cu cei dragi

Poti fi cel mai rau dusman ai tau si poti impiedica progresul. Nu vorbi niciodata despre tine in mod negativ. Ofera-ti aceeasi compasiune pe care o dai altcuiva pentru ca si tu esti demn de ea.

7. Nu te eticheta ca pesimist

Daca vrei sa nu mai fii pesimist, atunci nu te eticheta ca unul. Elimina aceasta eticheta si priveste dincolo de ea. Esti doar un om care are atat zile bune, cat si zile rele.

8. Inconjoara-te de oameni cu energie pozitiva

Like atrage like. Daca te gandesti la tine insuti ca fiind pesimist si ai in jurul tau oameni care gandesc la fel, atunci este timpul sa scapi de ei. Da, poate fi greu, dar trebuie sa faci ceva.

9. Gaseste pe cineva la care poti sa te descarci

Uneori, nu ai nevoie decat de cineva care sa te asculte si sa te inteleaga. Acest lucru te va ajuta sa scapi de o povara.

10. Include miscarea in viata ta

Miscarea te scapa de energia pe care ai acumulat-o mult timp. O modalitate excelenta de a scapa de energia negativa este de a te antrena. Poate fi un antrenament de 15 minute. Trebuie doar sa iti misti corpul pentru a elibera acea energie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.