10 măsuri pe care le putem lua atunci când aerul este puternic poluat

FOTO: jwvein/Pixabay.com
FOTO: jwvein/Pixabay.com

Orașul vine cu ”farmecele” sale, dar deseori și cu aer poluat. În România, aceste lucru e o regulă, mai ales în orașele medii și mari.

În acest articol, specialiștii de la Regina Maria ne oferă o serie de reguli de aur de urmat atunci când poluare aerului devine o mare problemă în zona în care locuiți:

  1. Verificați prognozele pentru aerul din zonă, pentru a ști mereu când aerul este foarte poluat. În acele perioadă, încercați să limitați deplasările în zone cu aer poluat.
  2. Evitarea exercițiilor în aer liber (jogging, ciclism, plimbări) în perioadele și în zone cu aer sever poluat.
  3. Limitați joaca copiilor în zonele cu aer nesănătos, în intervalele cu poluare severă.
  4. Evitați să faceți sport în preajma unor mari puncte de trafic din oraș. Chiar dacă prognoza de calitate a aerului pare bună, lucrurile se pot schimba foarte foarte rapid în astfel de zone din oraș.
  5. Prin reducerea consumului de energie, puteți ajuta la îmbunătățirea calității aerului casnic, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la încurajarea independenței energetice și la economisirea de bani!
  6. Folosiți acasă un purificator de aer.
  7. Folosiți măști de protecție adecvate tipului de poluanți la care sunteți adeseori expuși în orașul vostru. Găsiți principalii agenți de poluare și documentați-vă apoi pentru a descoperi masca potrivită pentru ei. Folosiți-o ori de câte ori e nevoie, în perioadele de poluare severă.
  8. Se recomandă folosirea cât mai rară a mașinii personale.
  9. Nu ardeți lemn sau gunoi. Arderea lemnului de foc si a gunoiului sunt printre principalele surse de poluare a particulelor (funingine) din multe zone.
  10. Nu permiteți nimănui să fumeze în casă.