10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a dărui un buchet de trandafiri

Despre culorile trandafirilor există mai multe legende. Una dintre ele vorbește de faptul că la început era doar cel cu petale albe și a devenit roșu după ce Jupiter a prins-o pe Venus scăldându-se într-o lac înconjurat de trandafiri.

Înainte să dăruiți un astfel de buchet de trandafiri, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre aceste flori.

Trandafirii roșii simbolizeză romatismul. În Italia, petalelele de trandafir roșu erau folosite pentru cererile în căsătorie. Cel care făcea cererea lăsa în fața casei iubitei petalele de trandafiri, iar dacă a doua zi nu erau măturate înseamnă că cererea a fost acceptată.

Trandafirul alb simbolizează puritate și inocență. În legendele persanilor se spunea că o privighetoare era foarte îndrăgostită de un trandafir alb și la îmbrățișat cu aripile atât de strâns încât spinii i-au străpuns inima și sângele a colorat floarea în roșu.

Trandafirii roz sunt dăruiți prietenilor dragi și reprezintă cu un semn de prețuire și recunoștință.

Mulți spun că trandafirii galbeni înseamnă gelozie. Însă aceștia dăruiți înseamnă prietenie, bucurie și înțelegere. Sunt asociați cu soarele și transmit un mesaj de iubire platonică.

Un buchet de trandafiri este cadoul potrivit pentru orice ocazie și va aduce cu siguranță zâmbetul pe buzele celui care îl primește. Indiferent de culoarea lor, ei au o frumusețe aparte și o eleganță care nu este egalată de nicio altă floare.

Află din acest articol despre trandafiri ce simbolizează fiecare culoare, precum și câteva informații prețioase despre cum să-i îngrijim pentru a-i păstra cât mai mult în vază.

Trandafirii au început să fie cultivați pe la 2300 î.H, după ce Sargon, suveranul Imeriului Akkdian, a cerut să fie plantați în grădina sa. Îi luase de dincolo de Tigru, în timpul unei expediții militare.

Trandafirii ar fi fost aduși în Europa de Alexandru cel Mare. Floarea făcea parte din numeroasele comori pe care le-a fi adus după ce a învins într-un război în Persia. Însă Herodot notează în scrierile sale că de fapt Midas, regele mitic, ar fi adus trandafirul prima dată pe pământul grecesc.

Liderii lumii au fost fascinați de trandafiri. Confucius notează că împăratul Chinei din vremea sa avea peste 600 de cărți despre trandafiri și modalități de îngrijire. De altfel, asiaticii sunt primii care au realizat primele încrucișări ale trandafirilor.

În Europa, cea mai cunoscută tradiție legată de trandafiri este din Evul Mediu creștin. Papa Leon al IX-lea a început o tradiție prin care în fiecare an trimitea un trandafir auriu unui monarh european ca recunoaștere a faptelor bune pe care le-a făcut în numele bisericii.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.