10 invenții de care nu ai auzit, dar care sunt extrem de utile în viața de zi cu zi

Foto: imgur / keyboardio / Varsts/Reddit / jam11249/Reddit

În jurul nostru există deja o mulțime de invenții care ne fac viața mult mai ușoară. Ne-am obișnuit atât de mult cu ele încât nici nu le mai remarcăm atunci când le folosim.

Există însă numeroase alte mici invenții care nu au devenit deocamdată foarte populare, dar care ne pot fi de mare ajutor.

Publicația online brightside.me a adunat mai multe astfel de invenții, printre care se numără un pat inteligent, oglinda de baie cu încălzire și ochelarii pliabili.

Iată cele 10 invenții:

1. Oglinda cu încălzire. Datorită căldurii, o parte a oglinzii nu se aburește niciodată.

2. Lampa cu două părți: în timp ce o parte rămâne aprinsă, cealaltă poate fi stinsă. Este ideală pentru dormitoarele cu două paturi unde o persoană vrea să stea trează mai mult timp citind sau lucrând, fără să o deranjeze pe cea care se odihnește.

1.

invenție utilă
Foto: Varsts/Reddit

2.

invenție utilă
Foto: keizus

3. Suport multifuncțional pentru tabletă sau telefon

invenție utilă
Foto: keizus

4. Ochelari pliabili

invenție utilă
Foto: thegadgetflow

5. Mini-fierul de călcat. Deoarece este micuț și compact, aparatul este ideal de luat în călătorii.

invenție utilă
Foto: petagadget

6. Capul de duș iluminat. Nu are doar rol decorativ: indică totodată și temperatura apei.

invenție utilă
Foto: jam11249/Reddit

7. Patul inteligent. Acest pat „Sleep Number” reacționează la temperatura corpului celui care stă în el: îl încălzește și chiar îl scoală dimineața.

invenție utilă
Foto: sleepnumber

8. Tastatura în formă de fluture. Keyboardio este o versiune modernă a tastaturii pe care o folosim cu toții. Datorită amplasării tastelor, această tastatură le permite utilizatorilor să își țină mâinile într-o poziție naturală atunci când tastează.

invenție utilă
Foto: keyboardio

9. Patul multifuncțional este mai mult decât un simplu pat. Este un adevărat colț de odihnă: are sistem audio, lumini speciale, măsuță de lucru pentru laptop, o mini-bibliotecă și numeroase spații de depozitare.

invenție utilă
Foto: imgur

10. Draperii puse pe șine paralele. Scopul lor este de a nu lăsa nicio rază de soare să intre în cameră.

invenție utilă
Foto: imgur

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.