10 idei pentru redecorarea apartamentului. Bonus: ponturi ca să câștigi spațiu

redecorare apartament
Foto: © stephanechamard / © nest-studio-home / © houseupdated / © ladyslittleloves / © inspiredesignandcreate / © urbanoutfitters

Siteul brightside.me a publicat o serie de recomandări pentru cei care vor să își redecoreze apartamentul.

Multe dintre recomandări au marele avantaj că te vor ajuta și să economisești spațiu dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament îngust, cu o suprafață mică.

Iată cele 10 recomandări ale brightside.me:

1. Dacă vrei să scoți în evidență un anumit perete, atunci poți să îl vopsești diferit (de exemplu, în dungi) sau să îl acoperi cu panouri din lemn.

2. Folosește mobilă transparentă. Astfel de piese de mobilier sunt ideale în special pentru garsoniere sau pentru apartamentele cu livinguri mici deoarece mobila transparentă creează iluzia unui spațiu mai mare. De asemenea, interiorul va părea foarte luminos.

3. Nu arunca mobila veche. Mai bine, transformă piesele vechi de mobilier precum mesele ori scaunele în mobilă nouă. E suficient să vopsești o astfel de piesă și să îi adaugi mici decorațiuni din bucăți din lemn pentru a-ți transforma total biroul ori masa din bucătărie.

4. Oglinda-fereastră. În loc să atârni pe perete un tablou, ce ar fi dacă ai pune acolo o oglindă împărțită în panouri care să semene cu o fereastră? O astfel de oglindă are două mari avantaje: creează mai mult spațiu, iar camera va părea mai luminoasă, în special dacă o vei așeza față în față cu o fereastră adevărată.

5. Folosește plante. Ele aduc viață chiar și în cea mai plictisitoare locuință. Le poți așeza într-un colț al camerei sau le poți așeza pe rafturile bibliotecii.

 

redecorare apartament
Foto: © ladyslittleloves © inspiredesignandcreate
redecorare apartament
Foto: © bikinisandpassports
redecorare apartament
Foto: © ikea / © matsutakeblog

redecorare apartament
Foto: © stylebyemilyhenderson / © desiretoinspire

6. Cărțile pot fi și ele un element de design. Nu ai de ce să le ascunzi pe toate pe rafturile bibliotecii. Copertele lor colorate se pot transforma în decorațiuni minunate. Ele pot fi așezate în diferite locuri, ca de exemplu între elemenții unui calorifer vechi.

redecorare apartament
Foto: © thehappymango

7. Folosirea unor scaune identice pentru masa din bucătărie nu prea mai este la modă, scrie brightsde.me. Unii designeri le sugerează acum clienților lor să folosească scaune diferite dar care păstrează cât de cât același design. Important este să te asiguri că scaunele „dau bine” atunci când le pui unele lângă altele. De exemplu, ele pot avea aceeași culoare sau pot avea un design asemănător.

redecorare apartament
Foto: © stephanechamard

8. O iluminare neobișnuită te poate ajuta și ea enorm dacă vrei să îți transformi locuința. Poți folosi luminițe de genul celor pentru bradul de Crăciun. Ele pot primi și un alt scop: de pildă, pot susține fotografii cu tine și cu cei dragi.

redecorare apartament
Foto: © urbanoutfitters

9. Folosește panouri, pereți, un dulap sau rafturi pentru a separa o cameră în mai multe spații.

redecorare apartament
Foto: © apartmenttherapy / © penelopehome

10. Dacă locuința îți permite, creează un spațiu intim la fereastră unde să te odihnești, să petreci timp citind o carte sau discutând cu prietenii care vin în vizită. Aici poți pune o canapea, perne sau o măsuță pentru cafea.

redecorare apartament
Foto: © nest-studio-home / © houseupdated

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.