1 decembrie: Drapelul României, ridicat la peste 2.500 de metri de Ziua Națională

Drapelul românesc a fost urcat de jandarmii montani pe Vârful Parângul Mare (Facebook)
Drapelul românesc a fost urcat de jandarmii montani pe Vârful Parângul Mare (Facebook)

Drapelul României a fost ridicat de trei jandarmi motani și un voluntar din Valea Jiului pe vârful Parângul Mare (2519 m), cu ocazia Zilei Naționale.

Este pentru a patra oară când jandarmii montani urcă drapelul național pe Parângul Mare. De această dată, jandarmii au fost însoțiți și de un tânăr voluntar din Valea Jiului.

Traseul străbătut de trei jandarmi montani și un tânărul voluntar s-a desfăşurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic, zăpadă viscolită şi temperatură cu mult sub 0° C. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. În data de 30 noiembrie, în jurul orei 07.30, cei patru români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere, deși a durat mai puțin, a fost la fel de dificil, se menționează pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi ”Decebal” din Hunedoara.

„Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român și că am putut arbora drapelul naținal deasupra norilor”, a declarat plutonierul major Valentin Szabo, şeful Postului Parâng, participant la această acțiune.

Vârful Parângul Mare este cel mai înalt munte din România, după piscurile din Făgăraș.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.