Zuckerberg a lansat drona spre cer: Planeta se va conecta la internet cu Aquila

Internet pentru tot mapamondul, chiar și pentru zonele care n-au văzut canalizarea și apa curentă. Este visul CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg. Și cum nu visarea îl caracterizează pe americanul din topul celor mai bogați oameni din lume, s-a și pus pe treabă.

Facebook a testat deja cu succes un prototip de dronă solară care permite conectarea la internet de la distanțe foarte mari. Dronele testate vor putea să zboare cu ajutorul puterii solare și până la trei luni în șir, potrivit Newsweek.

Prima dronă de acest tip, denumită Aquila, va fi lansată în vară și lungimea aripilor va fi la nivelul unui avion 737, va cântări mai puțin decât o mașină mică și va aduce Internet din altitudini de peste 18 mii de metri.

„Trebuie să construim servicii la scală planetară și trebuie să-i conectăm la internet pe toți cei care nu sunt conectați încă”, a declarat Mike Schroepfer, Facebook’s chief technology officer,  la ultima conferință organizată în San Francisco.

Zilele trecute, Mark Zuckerberg a anunțat pe Facebook că a fost realizat unul dintre primele teste aeriene. „Sunt foarte fericit să vă anunț că astăzi am realizat primul test aerian al dronei în Marea Britanie. În final, anvergura aripilor va fi mai mare decât mai mare la un Boeing 737, însă va cântări mai puțin decât un automobil. Va fi alimentat cu ajutorul panourilor solare amplasate pe aripi și va putea zbura la altitudini de peste 18.000 de metri timp de câteva luni”, a spus Zuckerberg.

Dronele Aquila vor fi la concurență cu Project Loon, proiectul Google care are același scop – să conecteze la internet zonele dezavantajate, cu ajutorul baloanelor cu aer cald. Au început să le testeze de anul trecut.

Ambele companii au ceva de muncă: aproape 3 miliarde de oameni nu au acces la Internet în prezent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cât câștigă cei mai puternici oameni din lume. La ce distanță e Klaus Iohannis
Au fost create fețele perfecte. Cum arată cei mai frumoși oameni
Google Street View te invită la o croazieră virtuală pe Dunăre