Zinedine Zidane și-a dat demisia de la Real Madrid. În trei ani de antrenorat a câștigat de trei ori Liga Campionilor

Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid după trei ani în care a câștigat de fiecare dată Liga Campionilor. Foto: Real Madrid CF / Facebook

Zinedine Zidane a anunțat că nu o va mai antrena pe Real Madrid, la doar cinci zile după ce a condus echipa spaniolă către al treilea succes consecutiv în Liga Campionilor – un record în era modernă a fotbalului.

Francezul Zidane și-a motivat decizia spunând că Real Madrid ”are nevoie de o voce nouă”.

Într-o conferință de presă surprinzătoare, Zinedine Zidane a spus că ”totul se schimbă”, că iubește clubul, dar că este nevoie de o schimbare pentru ca Real să continue seria de succese. La sfârșitul săptămânii trecute, ”albii” o învingeau pe Liverpool cu 3-1 în finala Ligii Campionilor de la Kiev.

Francezul, care a câștigat Liga Campionilor și ca jucător cu Real Madrid, a preluat conducerea tehnică a grupării în ianuarie 2016 și a câștigat, de atunci, un titlu de campion în Spania și trei trofee supreme în Europa.

Zinedine Zidane și-a dat demisia de la Real Madrid

Palmaresul de antrenor al lui Zidane (45 de ani) este impresionant: 104 victorii și 29 de remize în 149 de meciuri, cât și 9 trofee adăugate în vitrina clubului Real Madrid.

Doar alți doi antrenori au mai reușit să câștige Liga Campionilor sau Cupa Campionilor de trei ori – Bob Paisley, cu Liverpool, și Carlo Ancelotti, cu AC Milan (2) și Real Madrid -, însă doar Zidane a reușit această performanță în primele trei sezoane din cariera de tehnician.

”Este un moment ciudat să demisionez, știu asta, dar este un moment important. Am făcut acest lucru pentru toată lumea”, a mai spus fostul mare fotbalist francez.

Și președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, s-a declarat șocat de decizia lui Zidane: ”A fost complet neașteptat. Zidane m-a informat în legătură cu alegerea sa ieri”.

Rămâne de văzut cine îi va lua locul lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a celui mai titrat club din Europa. Favoriți sunt Massimiliano Allegri, de la Juventus Torino, sau Mauricio Pochettino, care tocmai a semnat prelungirea contractului cu Tottenham Hotspur.