Patru ani de „vacanță”. Călătorii de meserie care vizitează toată România

Paisprezece tineri din Moldova au luat țara la pas pentru a-i descoperi frumusețile şi oamenii speciali. Ei au plecat la drum vara trecută şi au început cu județele din nordul țării. La finalul călătoriei care va dura 4 ani vor aduna într-un album virtual tot ce au filmat în acest timp.

Tinerii pasionaţi de drumeţie şi aventură au filmat peisajele spectaculoase, cimitirul de la Săpânţa sau mânăstirile vechi de sute de ani din Maramureş. În urmă cu un an, ei au decis să bată România în lung și-n lat în căutarea celor mai spectaculoase zone ale țării.

„Practic ne-am ars corăbiile cu toții, ne-am lăsat job-urile și am început să călătorim în direcția visului nostru”, a povestit Alexandru Damaschin, membru al grupului Zig-Zag prin România, pentru Digi24.

„Mie îmi place să spun acum că sunt în aventura vieții mele”, a spus și Laura Chihaia.

Cei 14 călători arhivează cele mai importante obiective turistice pe care le vizitează, după care le încarcă pe internet pentru ca toată lumea să se poată bucura de frumuseţile ţării.

„Suntem 14, ne împărțim în patru echipe: echipe de vâzări, cei care de obicei mergem și vorbim cu hotelurile. Apoi echipa de conținut: cei care postează mereu noutățile și toate interviurile pe care le luăm, apoi avem echipa 3, echipa developerilor, cei care fac update-ul informației și apoi echipa foto-video”, a explicat Cristian Milea, membru al grupului Zig-Zag prin România.

În plus, peste tot pe unde ajung, ascultă poveștile oamenilor. Grupul Zig-Zag prin România a călătorit până acum prin Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare și Bihor. Tinerii spun că excursia lor va dura patru ani, timp în care vor aduna povești pentru a lansa câte un ebook de 200-300 de pagini pentru fiecare zonă a ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Câți bani i-a dat Maria Băsescu unui cerșetor
Propunerea unui parlamentar: Încă o zi liberă pentru angajați
Afacere din pasiune. A renunţat la funcţia de manager ca să vândă discuri de vinil