Zidul inteligent. Invenția care ar putea revoluționa locuințele

Zidul inteligent este dotat cu senzori electromagnetici. Foto: Disney Research

Mai mulți inventatori și-au propus să realizeze un zid inteligent cu ajutorul căruia veți putea controla diferite aspecte ale locuinței dumneavoastră.

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University și Disney Research au găsit o soluție de a transforma un zid obișnuit într-unul inteligent la costuri foarte mici. Cu doar 20 de dolari pe metru pătrat, zidul numit Wall++ se bazează pe un sistem bazat pe senzori și vopsea care conduce electricitatea.

Zidul este de fapt un uriaș touchpad, care folosește ”un senzor electromacnetic pentru a detecta și a urmări dispozitivele electrice și electrocasnice”.

Sistemul ar putea monitoriza activitatea dintr-o cameră, având posibilitatea să ajusteze nivelul luminozității televizorului sau să trimită o alertă când un aparat electrocasnic se oprește. Zidul inteligent poate urmări persoanele care au asupra lor un anumit dispozitiv electric, pe baza semnăturii electromagnetice a acestuia.

Descoperirea se bazează pe o invenție veche de un an: o vopsea care conduce energia electrică și poate transforma aproape orice suprafață plată într-un touchpad.

Wall++ este, deocamdată, în faza de dezvoltare. Proiectul nu a fost optimizat în ceea ce privește consumul de energie, iar sistemul de instalare trebuie perfecționat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.