Zgura neagră. Simona Halep s-a prăbușit în turul doi la Roland Garros

Doar două meciuri, atât a durat aventura din 2015 a Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Paris. Finalista de anul trecut a cedat în fața croatei Mirjana Lucici-Baroni (5-7, 1-6), care o învinsese suprinzător și la US Open, în 2014.

Simona Halep, a treia favorită la Roland Garros, n-a reușit să țină pasul deloc cu adversara sa, care a făcut un meci excelent, ofensiv, în care a reușit 29 de lovituri câștigătoare. Românca a bifat doar cinci.

Lucici-Baroni, jucătoare experimentată, în vârstă de 33 de ani, a profitat de ezitările evidente ale româncei și a închis rapid partida, reușind un break decisiv în finalul primului set – unul oarecum echilibrat – și defilând în cel de-al doilea, pe care l-a rezolvat rapid.

Diferența a făcut-o, în mare parte, și serviciul. Mirjana Lucici-Baroni a reușit patru ași și a încheiat meciul cu procentaje net superioare atât la primul (80%), cât și la al doilea serviciu (54%). Drept comparație, Simona Halep a câștigat doar jumătate din punctele jucate cu primul serviciu.

Este o înfrângere dureroasă pentru campioana din România, care poate pierde teren în ierarhia mondială, unde ocupă în prezent locul trei. Petra Kvitova și Caroline Wozniacki o pot întrece.

Alexandra Dulgheru a pierdut și ea azi, în două seturi, scor 2-6, 5-7, cu Alize Cornet, favorita 29. Cornet și Lucici-Baroni, care nu a mai jucat în turul 3 la Roland Garros de 14 ani, se vor întâlni în meciul următor.

Ultimele speranțe ale României pe tabloul de simplu la Roland Garros se leagă de Irina Begu, mare favorită în meciul cu croata Ana Konjuh, dar și de fragila Andreea Mitu, care tocmai a câștigat primul ei meci din carieră în circuitul de Grand Slam. Ea are o misiune foarte grea, mâine, în fața puternicei cehoaice Karolina Pliskova, cap de serie 12.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: