Zeci de câini împușcați la marginea unei autostrăzi

FOTO: Captură video Digi24
FOTO: Captură video Digi24

Un câmp de lângă Autostrada București – Pitești, la kilometrul 36, este împânzit de scheletele și cadavrele a zeci de câini care au fost împușcați, potrivit reporterilor Digi24.

Autorul masacrului ar fi un inginer de la Ocolul Silvic, potrivit localnicilor, care au și depus mai multe plângeri la Poliție împotriva lui. Aceștia spun că aceste acte de cruzime durează de aproximativ trei luni.

O femeie care obișnuia să hrănească patrupedele le-a povestit reporterilor Digi24 că văzut cum inginerul silvic a ucis o cățea care avea pui.

„Două focuri de armă au fost mai exact. M-am aruncat la pământ. Câinele meu era la câțiva metri de mine. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat o tragedie. Putea să mă omoare”, a declarat Alexandrina Manda.

Șeful de Ocol Silvic din Bolintin, Ionel Predan, șeful inginerului acuzat, a declarat că „a fost o acțiune de combatare a răpitorilor, câini hoinari” și că „acolo nu s-a împușcat abuziv”.

Nu de aceeași părere sunt și polițiștii, care spun că fapta inginerului silvic ar putea fi o infracțiune care se pedepsește cu până la trei ani de închisoare. A fost întocmit un dosar penal pentru uz de armă letală fără drept și uciderea fără drept a animalelor cu intenție.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.