Zece unelte care nu trebuie să lipsească din nicio casă

Zece unelte indispensabile oricărei gospodării. Foto: Julien Dumont / Flickr
Zece unelte indispensabile oricărei gospodării. Foto: Julien Dumont / Flickr

Probabil că aveți deja un ciocan și o șurubelniță, însă nu este de ajuns. În acest articol vă recomandăm zece unelte care sunt indispensabile oricărui meșter al casei.

Dacă sunteți în căutarea unor unelte pentru gospodăria dumneavoastră, aici și aici găsiți câteva dintre cele mai utile ustensile de care aveți nevoie.

Mai jos, găsiți câteva dintre cele mai folositoare unelte de pe piață. Pentru început, aveți nevoie de șurubelnițe (1). Pentru cei care vor să aibă mai mult decât tradiționalele șurubelnițe plate sau în cruce, există șurubelnițele cu capete interschimbabile, pentru toate felurile de șuruburi.

2. Ruletă. Este un accesoriu indispensabil pentru măsurarea cantităților de material necesare, cât și pentru plănuirea unor renovări sau modificări în casa dumneavoastră.

3. Nivelă. Pentru a avea mereu o suprafață plată și nivelata, aveți nevoie de această unaltă. Cu toate că puteți lucra și ”după ochi”, este mereu o idee bună să fiți sigur că tot ce faceți este la nivelul potrivit. Vă va scuti de multe bătăi de cap.

4. Cutter. Un banal cutter vă poate ajuta să înlăturați vopseaua din jurul ferestrelor sau să deschideți cutii. Îl puteți folosi chiar și să tăiați marginile carpetelor sau în alte operațiuni care necesită ajustare de precizie.

5. Ciocan cu clește. Cu această unealtă puteți să bateți și să scoateți cuie. Pentru a vă scuti de probleme pe termen lung în acest domeniu, alegeți un model mai mare, dar mai ușor. Sunt mai scumpe, dar investiția este una inspirată.

6. Șpaclu. Dacă aveți de îndepărtat vopsea sau adeziv uscate, un șpaclu este unealta perfectă. Aveți nevoie de această ustensilă și pentru a împrăștia diferite soluții.

7. Cheie franceză. Această cheie ajustabilă vă poate ajuta când lucrați cu orice piuliță hexagonală. Este o unealtă indispensabilă în orice casă, în special în instalații.

8. Bormașină. Cu toate că este gălăgioasă și atrage nemulțumirea vecinilor, bormașina este esențială dacă vreți să montați fel de fel de rafturi sau galerii direct în perete. Este o unealtă electrică ajustabilă, foarte versatilă.

9. Prelungitor. Un cablu electric bine izolat, cu o lungime considerabilă, vă va ajuta în operațiunile pe care le veți face în afara locuinței. Veți avea acces rapid la electricitate, fapt care vă va face viața mult mai ușoară.

10. Scară. Dacă aveți o scară bună, jumătate din munca pe care trebuie să o faceți la înălțime este ca și făcută. Aveți nevoie de scară pentru vopsit, pentru a schimba becurile înalte sau pentru a ajunge pe acoperiș sau în pod.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.