Zece riscuri și beneficii ale liposucției

Zece riscuri și beneficii ale liposucției. Foto: Flóra Soós / Flickr
Zece riscuri și beneficii ale liposucției. Foto: Flóra Soós / Flickr

Cei care apelează la chirurgia estetică trebuie să știe că intervenția presupune și unele riscuri, dar și multe beneficii.

Liposucția sau lipoaspirația remodelează unele zonele ale corpului prin îndepărtarea depozitelor în exces de grăsime, ducând la o îmbunătățire a imaginii personale. Intervenția chirurgicală inventată în 1974 de către doi medici chirurgi italieni a devenit foarte populară în întreaga lume. Doar în Statele Unite sunt efectuate peste 400.000 de astfel de operații pe an.

Liposucția poate fi folosită pentru a corecta depozite de grăsime din mai multe zone ale corpului, cum ar fi coapsele, șoldurile, brațle, spatele, pieptul, mijlocul, obrajii, bărbia, gamele sau gleznele.

Atenție! Lipoaspirația nu este un tratament împotriva obezității și nu ține locul exercițiilor fizice sau a unei alimentații sănătoase. Cei mai buni candidați pentru această intervenție sunt persoanele care au depozite localizate de grăsime, dar își păstrează corpul într-o formă bună.

Aflați mai multe despre ce presupune o astfel de intervenție chirurgicală de aici. Mai mult, dacă doriți să vă măriți buzele o puteți face acum și prin injectare de acid hialuronic.

Iată zece riscuri și beneficii ale liposucției:

1. Forma și conturul corpului dumneavoastră vor fi îmbunătățite.

2. Această intervenție ajută pentru a elimina lipomii, care sunt tumori benigne grase din anumite zone ale coprului.

3. Îi poate ajuta pe bărbații care suferă de ginecomastie – dezvoltarea unor cantități excesive de grăsime în zona pieptului – prin eliminarea acestor țesuturi grase.

4. Poate ajuta la tratarea lipodistrofiei, care produce un dezechilibru metabolic ce produce grăsime exceesivă în unele zone ale corpului.

5. Efectele liposucției pot fi de durată, astfel încât greutatea pacientului nu va crește semnificativ în perioada de după intervenție.

6. Poate ajuta în tratarea transpirației excesive de la subsuoară, dar și din zona coapselor.

7. Această operație de chirurgie estetică încurajează obiceiurile sănătoase, cum ar fi mișcarea și o dietă echilibrată. Acestea două sunt și obligatorii pentru menținerea stării bune a corpului după intervenție.

8. Liposucția presupune un proces de vindecare treptat, cu vânătăi care ar putea să fie prezente și la 4 luni după operație, dar și cu stări de vomă timp de câteva zile după procedură.

9. Pacienții ar putea experimenta și unele amorțeli în săptămânile de după operație, însă acestea sunt temporare.

10. Liposucția poate duce, în unele cazuri, la deficiențe nutriționale sau la anemie.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.