10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Simona Halep

Cea mai valoroasă sportivă a României are 23 de ani, a câștigat 265 de meciuri în carieră și a doborât numeroase recorduri.

Finala pierdută la Turneul Campioanelor din Singapore i-a adus aproape un milion de dolari în contul bancar, iar în primele 20 de jucătoare ale lumii doar canadianca Eugenie Bouchard este mai tânără.

1. A început tenisul la patru ani, fiind încurajată de tatăl ei, Stere Halep, un fost jucător la echipa de fotbal Săgeata Stejaru.

2. În 2008, când avea 16 ani, a câștigat titlul junioarelor la Roland Garros, după ce a învins-o în finală pe o altă jucătoare din România: Elena Bogdan.

3. La 18 ani, Simona Halep a decis să își reducă bustul, care o incomoda în timpul jocului. ”Aș fi făcut operația și dacă nu aș fi fost sportivă”, a spus jucătoarea născută la Constanța, care avea dureri de spate din cauza greutății sânilor.

4. Prima finală din carieră a jucat-o în Maroc, la Fes, în 2010, fiind învinsă de cehoaica Iveta Benesova. Simona a repetat performanța și un an mai târziu, însă a pierdut din nou în finală, în fața italiencei Alberta Brianti.

5. În 2013, Simona Halep, care a pus-o la conducerea echipei sale pe Virginia Ruzici – singura jucătoare din România care a cucerit un titlul de Grand Slam, la Paris, în 1978 – a reușit să uimească lumea tenisului prin evoluțiile sale extraordinare.

6. Din iunie până în noiembrie 2013, jucătoarea română a câștigat șase titluri, pe toate suprafețele posibile. S-a impus pe zgura de la Nuremberg și Budapesta, pe iarba de la ‘s-Hertogenbosch, pe cimentul de la New Heaven, dar și în sală – la Moscova și Sofia.

7. În acest an, Simona a ajuns până în finala de la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Șarapova, care o învinsese și în ultimul act la Madrid.

8. Sportiva din România, antrenată de belgienul Wim Fissette, a urcat până pe locul doi mondial, însă va încheia sezonul pe poziția a treia, după americanca Serena Williams și rusoaica Maria Șarapova.

9. Victoria din faza grupelor la Turneul Campioanelor din Singapore în fața Serenei Williams a fost primul succes al unei jucătoare din România în fața liderului mondial, iar calificarea în finala competiției de final de an este de asemenea o performanță unică pentru tenisul feminin din țara noastră.

10. A strâns peste 6,5 milioane de dolari din tenis, majoritatea banilor fiind câștigați în ultimii doi ani, când jucătoarea română a obținut performanțe extraordinare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.