Zece lucruri pe care poți să le faci pentru a avea o casă mai călduroasă

calorifer radiator când dă radet căldură
Foto: ri / pixabay.com

Deoarece meteorologii anunță că zilele friguroase vor continua, în acest articol vă oferim câteva sfaturi pentru a păstra temperatura locuinței dumneavoastră cât mai ridicată, fără cheltuieli suplimentare importante.

Problema cu care se confruntă românii pe timpul iernii este pierderea căldurii. Iată câteva idei pentru a contraataca în această situație.

1. Folosți folie de aluminu. Este o modalitate excelentă de a reduce pierderea de căldură a caloriferelor, în special a celor atașate perețulor exteriori. Puneți folie de aluminiu în spatele caloriferului, pentru a reflecta căldura în cameră.

2. Optați pentru perdele groase. Cu cât sunt mai groase perdelele sau draperiile, cu atât veți pierde mai puțină căldură.

3. Eliberați-vă caloriferele! Nu așezați piese mari de mobilier în fața caloriferele. O canapea, de exeplu, plasată lângă un radiator, va atrage foarte multă căldură.

4. Curățați-vă caloriferele! O revizie anuală a caloriferelor este obligatorie pentru un sistem de încălzire eficient.

5. Izolați camerele nefolosite. Dacă locuiți într-un apartament mare și nu folosiți o parte din camere, închideți ușile, iar restul casei va pierde mai puțină căldură.

6. Puneți un raft deasupra caloriferului. Dacă locuiți într-o cameră cu pereți înalți, un raft deasupra caloriferului va dirija căldura spre partea locuită a camerei.

7. Acoperiți podeaua goală. Pardoseala este responsabilă cu peste 10 la sută din pierderea de căldură dacă nu este izolată corespunzător. Covoarele sunt o soluție simplă pentru această problemă.

8. Folosiți un termostat. Termostatul vă ajută să economisiți bani. Folosiți un termostat cu cronometru pentru a găsi cel mai bun raport între consum și confort.

9. Izolați-vă acoperișul. Un sfert din căldura dintr-o casă se pierde prin acoperiș. Dacă izolarea pereților este destul de costisitoare, acoperișul poate fi izolat mult mai ieftin, iar rezultatele vor fi mult mai bune.

10. Asigurați-vă că țevile cu apă caldă sunt bine izolate.

Foto: ri / pixabay.com

Înainte și după. 17 idei geniale pentru a aranja lucrurile din casă într-o ordine perfectă