Zece detalii greu de crezut despre Leicester City, noua campioană a Angliei

Leicester City a câștigat, aseară, titlul de campioană în Premier League. Este cea mai mare surpriză din istoria modernă a fotbalului și una greu de depășit.

Leicester City a devenit campioană a Angliei pentru prima oară în istorie aseară, după ce Tottenham Hotspur a risipit un avantaj de două goluri în partida cu Chelsea, scor 2-2, și a rămas la șapte puncte în urma liderului, cu două etape rămase de jucat.

Iată câteva detalii incredibile ale celei mai frumoase povești ale anului din sportul mondial.

1. Leicester City joacă fotbal din 1884. În vara lui 2014 a revenit în Premier League, după un deceniu în ligile inferioare. În urmă cu șapte sezoane, Leicester era campioană în liga a treia engleză.

2. Antrenorul italian Claudio Ranieri nu a câștigat niciodată vreun titlu de campion în timpul carierei sale de aproape trei decenii.

Cu doar un an și jumătate în urmă, Ranieri era demis de la conducerea naționalei Greciei, după un eșec pe teren propriu cu Insulele Feroe.

3. Leicester City a produs cea mai mare surpriză din istoria pariurilor sportive. ”Vulpile” au avut, la începutul sezonului, o cotă de 5.000 la 1 să câștige titlul în Premier League.

O casă de pariuri engleză a anunțat deja că a pierdut peste 5 milioane de euro pe pariuri făcute în acest sens. Cifrele oficiale arată că 114 persoane au pariat pe triumful celor de la Liecester pe cote între 1.000 și 5.000 la unu.

4. Leicester City a folosit doar 23 de jucători în acest sezon al Premier League, mai puțini decât oricare altă echipă.

5. Leicester a cheltuit doar 72 de milioane de euro pe transferuri. Doar Norwich, Watford și Bournemouth au fost mai economicoase. Premier League este cea mai bogată ligă profesionistă din lume. Cele două echipe din Manchester, City și United, au plătit aproape 1,1 miliarde de euro pe jucători, în timp ce Aston Villa, ultima clasată a investit 126 de milioane.

6. Noii campioni ai Angliei sunt și printre cei mai prost plătiți fotbaliști din Premier League. Doar Bournemouth și Watford cheltuie mai puțin cu salariile.

7. Orașul Leicester are o populație de doar 383.000 de locuitori și este faimos pentru chipsurile Walkers, care sunt produse aici.

8. Atacantul Jamie Vardy, în vârstă de 29 de ani, juca, în urmă cu doar patru sezoane în ligile de amatori engleze. În acest sezon, el a reușit să bată recordul legendarului olandez Ruud van Nistelrooy, marcând în 11 meciuri consecutive în Premier League. Vardy va juca și la Euro 2016, în naționala Angliei.

9. Riyad Mahrez, desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Premier League, evolua, în urmă cu doar două sezoane, în liga secundă franceză.

Algerianul a fost vândut de Le Havre pentru doar o jumătate de milion de euro la Leicester, echipă de care mijlocașul nu auzise niciodată.

În acest sezon, Mahrez a marcat 17 goluri și a dat 11 pase decisive.

10. Motto-ul orașului Leicester este ”Semper eadem” – ”Mereu aceiași”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Tradiția încondeierii ouălor în Bucovina, la National Geographic: „O artă care te va uimi”
Două sate de poveste care au case cu pereții pictați. Unul e din România
Cele mai ciudate lucruri descoperite în ouăle Kinder