Wimbledon: Irina Begu i-a pus gând rău Mariei Șarapova. Monica Niculescu a răzbunat-o pe Simona Halep

În timp ce toți experții în tenis din România dezbat cauzele prăbușirii Simonei Halep, Irina Camelia Begu și Monica Niculescu se luptă pentru glorie pe iarba de la Londra.

Eliminarea șocantă a Simonei Halep în primul tur la Wimbledon, în fața promițătoarei jucătoare slovace Jana Cepelova (n.r. – care a reușit să o învingă o dată și pe Serena Williams), ar trebui să fie momentul în care românca de pe locul 3 în lume decide să schimbe ceva.

Lucrurile nu au mers deloc bine în ultimele luni. Românca a părut epuizată fizic în debutul sezonului pe zgură, iar apoi a intervenit oboseala psihică. Cu un joc dezechilibrat, Simona Halep a pierdut toate meciurile dificile pe care le-a disputat în ultimul timp, însă rămâne jucătoarea din România cu cel mai mare potențial de revenire.

”Trebuie să mă bucur din nou pe teren, în timpul meciurilor”, spunea constănțeanca în vârstă de 23 de ani.

În timp ce Simona Halep își linge rănile, două românce încă sunt ”în viață” la All England Club.

Irina Camelia Begu, cap de serie 29, a trecut ieri, după un meci foarte încins, de ucraineanca Lesia Țurenko. Bucureșteanca s-a impus greu, cu scorul de 7-5, 6-7 (4), 7-5, și s-a calificat în premieră în turul 3 la Wimbledon.

Aici, IC Begu va avea o adversară redutabilă: Maria Șarapova. Rusoaica de pe locul 4 în lume a dat recital în primele două runde, lăsându-le doar câte patru game-uri britanicei Johanna Konta și olandezei Richel Hogenkamp.

Șarapova a câștigat titlul la Wimbledon în 2004, când avea doar 17 ani, și e mare favorită în fața româncei în confruntarea de mâine.

Ieri, Monica Niculescu a răzbunat-o pe Simona Halep. Sportiva din Slatina a trecut în primul tur la Wimbledon de portoricana Monica Puig, scor 5-7, 6-3, 6-1, iar în turul doi a zdrobit-o pe slovaca Jana Cepelova, scor 6-3, 6-3.

Monica Niculescu a trecut splendid de jucătoarea care o eliminase pe ”prima rachetă” a României, iar în turul trei se va duela cu Kristyna Pliskova, care a produs o mare surpriză, trecând în turul precedent de rusoaica Svetlana Kuznețova.

Olteanca a arătat o formă excelentă pe iarbă în acest sezon, ajungând până în finala de la Nottingham.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte