Vremea de 1 mai. Căldură mare în toată țara și 25 de grade pe litoral

Prognoza meteo 1 mai FOTO: Ionuț Fantaziu
Vremea de 1 mai. FOTO: Ionuț Fantaziu

Vremea de 1 mai: Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă până în 6 mai, iar în mini-vacanța din aceste zile temperaturile vor fi foarte ridicate, ajungând la 25 de grade pe litoral.

Temperaturile vor fi ridicate, iar vremea va fi foarte frumoasă în toată țara de 1 mai. Vor fi și 30 de grade în anumite regiuni ale țării.

Vremea de 1 mai: Prognoza meteo

”Mini-vacanţa de 1 Mai va beneficia, din punct de vedere meteorologic, de o vreme frumoasă”, a declarat Elena Mateescu, de la Agenția Națională de Meteorologie, pentru Agerpres, precizând că valorile termice vor fi mult peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.

Aprilie 2018, cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor

”Ar fi bine să precizăm că deja luna aprilie din acest an înregistrează un record în ceea ce priveşte abaterea termică pozitivă, de 3,9 grade Celsius faţă de normalul climatologic al acestei luni, fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice”, a mai spus meteorologul.

Luna aprilie din acest an a fost una extrem de secetoasă, precipitațiile însumând, în medie, doar 15 litri pe metru pătrat.

Vremea de 1 mai: Prognoza meteo

În ceea ce privește vremea de 1 mai, prognoza meteo anunță următoarele:

În zilele de 30 aprilie şi 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius şi doar temporar, în zona montană, vor fi posibile câteva ploi, dar slabe cantitativ.

Temperaturile se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14-15 grade Celsius şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării, a mai spus specialistul ANM.

Se anunță o vreme frumoasă și pe litoral. Dacă temperatura aerului va fi de aproximativ 25 de grade, există posibilitatea ca şi temperatura apei mării să depăşescă 15 grade Celsius.