Vreme frumoasă în toată țara în noaptea de Înviere

Vremea de Paște. Prognoza meteo indică o vreme caldă în următoarele zile. Foto: Pixabay

Românii vor avea parte de o vreme caldă de Paște, inclusiv în noaptea de Înviere. În unele zone ale țării, temperaturile vor ajunge și la 24 de grade Celsius.

Sâmbătă se anunță ploi scurte, pe arii mai restrânse, în vestul, nordul și centrul țări. Temperaturile maxime vor ajunge la 20 de grade și vor fi mai ridicate în regiunile extra-carpatice.

”În noaptea de Înviere putem spune că intensificările se vor reduce, astfel că vremea va fi, în general, frumoasă şi precipitaţiile vor dispărea din peisaj. Noaptea de Înviere va avea un cer variabil în toate regiunile ţării, iar temperaturile vor oscila, în medie, între 2 şi 8 grade Celsius”, se menționează într-o informare a Administrației Naționale de Meteorologie, citată de Agerpres.

Vreme frumoasă de Paște

În prima şi în a doua zi de Paşte, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor fi cuprinse între 12 și 19 grade în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, în timp ce peste Carpați va fi chiar mai cald, cu temperaturi de până la 24 de grade Celsius.

„Luni, în a doua zi de Paşte, vorbim despre cea mai bună zi din punct de vedere termic. Se va încălzi în toate regiunile ţării, iar temperaturile vor trece de 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele intra-carpatice, în Banat, Crişana, chiar şi în Transilvania, cu valori de 23 – 24 de grade. Nu vor fi precipitaţii pe timpul zilei, cerul va fi variabil, chiar spre senin în sud şi în sud-est. În noaptea de luni spre marţi, un sistem frontal va aborda partea de vest, nord-vest a teritoriului, acolo unde va aduce ploi locale”, a spus meteorologul ANM Alina Șerban.

În București, vremea va fi frumoasă de Paște.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, respectiv între 17 şi 19 grade, iar sâmbătă şi duminică acestea vor fi uşor mai ridicate, urmând ca luni procesul de încălzire să continue şi să se înregistreze la orele prânzului valori de peste 20 de grade Celsius.

Foto: Pixabay