Voluntari din Botoșani, puși să aducă înapoi gunoiul pe care l-au strâns dintr-un loc de joacă

Voluntarii au strâns, voluntarii au adus înapoi. Foto: Asociația Happy / Facebook

Asociația Happy din Botoșani a făcut curat în mai multe locuri de joacă pentru copii, însă inițiativa voluntară a fost prompt reclamată la Poliție de către locatarii blocurilor.

Voluntarii au fost obligați să aducă înapoi gunoiul pe care l-au strâns. Locatarii din preajma parcului au reclamat faptul că o parte din pietrișul care era în locul de joacă pentru copii a fost strâns.

Fondatoarea Asociației Happy, Ionela Ivan – o fost jurnalistă – a povestit întâmplarea pentru Adevărul: ”Am început cu buruienile. Am muncit mult şi am curăţat totul de resturi vegetale. Apoi am reuşit să facem jumătate din spaţiul de joacă pe partea de deşeuri. Le-am luat inclusiv cu o mică parte din pietriş, fiindcă era imposibil altfel, erau efectiv amestecate. Am depus totul într-un loc special lângă containerele de gunoi”.

”A doua zi trebuia să ne întoarcem la locul de joacă să terminăm treaba. Ne-am trezit cu Poliţia Locală la uşă. Ne-au luat datele şi ne-au spus că trebuie să ducem pietrişul înapoi, adică aşa amestecat cu toate gunoiele. Pur şi simplu să facem totul ca înainte”, a mai spus Ionela Ivan.

Poliția nu a aplicat amenzi în acest caz.

O parte a locatarilor din zonă s-au declarat deranjați de prezența voluntarilor în proximitatea lor. Mai mult, angajații Primăriei au spus că vor trimite un camion cu balast, pentru a-i mulțumi pe ”vecini”. Problema este că pietrișul nou se va amesteca cu gunoaiele vechi.

Urmările acestei povești: ”Am lăsat-o baltă. Aveam şi lucruri primite din Germania pentru acel parc, diferite amenajări pentru copii. Dar am spus pas”, s-a resemnat Ionela Ivan.

DISTRIBUIȚI
Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.