Vizele pentru SUA ar putea fi eliminate

Statuia_libertatii
Foto: Derek Jensen Wikimedia Commons

Vizele de care au nevoie românii pentru a călători în SUA ar putea fi eliminate, după ce în această săptămână în Camera Reprezentanților din Congresul american a fost introdus un proiect de lege în acest sens, relatează agerpres.ro.

Proiectul legislativ creşte şansele ca România, Polonia și Bulgaria să fie incluse în programul Visa Waiver (VWP), de exceptare de la obligativitatea vizelor. Acest lucru ar însemna că cetăţenii români, bulgari și polonezi ar putea obţine dreptul de a călători în SUA fără viză, pentru o perioadă de cel mult de 90 de zile, mai arată sursa citată.

Eliminarea vizelor pentru SUA și stimularea turismului

La ora actuală, legislația americană prevede că statele a căror rată de respingere a cererilor de viză depășește 3% nu pot intra în programul Visa Waiver. În anul fiscal 2011, rata de respingere pentru România a fost de 22%, pentru Bulgaria de 16% și pentru Polonia de 10%.

Proiectul de eliminarea a vizelor pentru SUA în cazul cetățenilor români, bulgari și polonezi își propune să stimuleze turismul în SUA și să întărească relațiile cu aliați importanți precum Polonia.

Preşedintele Barack Obama a arătat că va sprijini extinderea programului Visa Waiver dacă propunerea va primi undă verde din partea Congresului.

Mai multe informații despre eliminarea vizelor pentru SUA găsiți aici.

Dacă acest articol ți-a fost de folos, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.