Viorica Dăncilă, propusă premier de către PSD

viorica dăncilă
Foto: Geo.avramescu (Wikimedia Commons) / Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă a fost propusă oficial pentru funcția de premier al României în Comitetul Executiv Național al PSD, anunță Digi24.

Ecaterina Andronescu a fost propusă pentru funcția de premier, însă a refuzat nominalizarea, fiind imediat aplaudată pentru refuzul său, mai notează sursa citată.

Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD. Potrivit Digi24, unii lideri sunt reticenți cu privire la această propunere pentru că ea este o apropiată a lui Liviu Dragnea, fiind din Teleorman.

În ultimele zile, Viorica Dăncilă l-a criticat pe fostul premier Mihai Tudose.

SONDAJ: Prima femeie-premier? Ar trebui președintele să accepte propunerea PSD? Vot și rezultate

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea mandat. Potrivit siteului instituției, a avut până acum 322 de intervenții pe diferite proiecte de acte normative la Bruxelles.

Viorica Dăncilă a fost timp de 9 ani conducătoarea organizației de femei a PSD Teleorman.

Pe numele complet Vasilica-Viorica Dăncilă, europarlamentarul PSD s-a născut în anul 1963 în Roșiorii de Vede și are 54 de ani.

Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.

În anul 2014 a obținut cel de-al doilea mandat de europarlamentar din partea PSD.

Dacă președintele Klaus Iohannis acceptă numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier, atunci vom avea pentru prima data o femeie în această funcție.

Cine este Viorica Dăncilă – CV

În 1988 Viorica Dăncilă a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, iar în 2006 a obținut un masterat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În perioada 1989-1997 a fost profesoară la un Liceu din Videle, județul Teleorman, iar în paralel a lucrat și în sectorul privat. Potrivit CV-ului său, în perioada 1988 – 2009 a lucrat și ca inginer pentru OMV Petrom.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.