Viorica Dăncilă nu mai merge la Cotroceni. Iohannis anunță declarații

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă l-a anunțat, prin telefon, pe președintele Klaus Iohannis, că nu mai merge astăzi la Cotroceni. Dăncilă era așteptată de Iohannis pentru discuții cu privire la conflictul dintre Guvern și BNR.

„Această animozitate între Guvern şi BNR este dăunătoare şi am decis să încerc o mediere şi îi voi invita în zilele următoare la Cotroceni să văd unde sunt problemele. S-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. (…) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun”, a declarat preşedintele Iohannis, zilele trecute.

Marți, ministrul Eugen Teodorovici a declarat că nu există un război între Guvernul României şi Banca Naţională a României, astfel că nu este nevoie de o mediere între cele două instituţii, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor şi BNR colaborează, fără ca asta să însemne inexistenţa unor critici.

„Nu cred că este nevoie de o mediere. Avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională, am mai spus, în calitate de ministru al Finanţelor am avut discuţii cu domnul guvernator, nu cred că avem nevoie de o astfel de mediere. (…) Nu este niciun război. Noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, dar asta nu înseamnă că nu ne criticăm”, a afirmat Teodorovici.

Guvernatorul și prim-viceguvernatorul BNR s-au întâlnit în urmă cu două zile, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Mugur Isărescu și Florin Georgescu ar fi urmat să participe și la o următoare întâlnire cu reprezentanții Guvernului, în prezența lui Klaus Iohannis.

Ieri, Klaus Iohannis a declarat că așteaptă explicații de la premier pentru vizita din Israel, în care aceasta ar fi plecat fără mandat din partea sa. Președintele a anunțat în această dimineață că va face o conferință de presă începând cu ora 11:00.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.