Viorel Hrebenciuc, arestat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

viorel hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc. Foto: Ionutzmovie via Wikimedia Commons

Viorel Hrebenciuc, fostul deputat PSD, a fost arestat preventiv în această dimineaţă pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în baza unui mandat emis de instanţa supremă. El urmează să fie dus în arestul Poliţiei.

Decizia de astăzi a magistraţilor instanţei supreme poate fi contestată de Viorel Hrebenciuc la completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează mediafax.ro.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc fusese deja reţinut, ieri, de către procurorii DNA Braşov în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, după ce fusese citat să se prezinte marți la DNA Braşov.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Viorel Hrebenciuc a fost întrebat dacă este pregătit pentru ce e mai rău şi a răspuns afirmativ, menţionând însă că nu îi este frică pentru că ştie ce a făcut: „Da, da, sunt pregătit. Peste două-trei luni de zile o să râdeţi de el (dosar – n.r). Un singur lucru vreau să vă zic: de ani de zile frica domină în România. Toate acţiunile noastre sunt paralizate de frică, nimeni nu semnează o hârtie, nimeni nu are o iniţiativă, toată lumea are o spaimă devenită celebră de acum. Eu am demonstrat prin gestul meu că nu-mi este frică pentru că ştiu ce am făcut. Nu am niciun motiv să nu mă prezint cu inima deschisă în faţa procurorilor de la DNA”.

De asemenea, întrebat dacă se simte trădat de PSD, Hrebenciuc a răspuns: „Sunt coincidenţe care s-au întâmplat, dar în niciun caz nu m-a trădat partidul şi nici eu nu l-am trădat niciodată””.

Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, şi-a dat demisia din Parlament pe 21 octombrie. Camera Deputaţilor a luat act de demisia deputatului la începutul acestei săptămâni.