Vine iarna! A fost emis un cod galben de ninsori și vânt. Care sunt zonele unde va ninge

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod Galben de vânt și ninsori, valabilă de astăzi, 2 decembrie, ora 8 dimineața, până mâine, 3 decembrie, ora 2 noaptea.

Potrivit ANM, în aceste interval vor fi intensificări ale vântului în vest, sud şi est, iar pe arii restrânse se va forma polei.

De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, dar și în nordul şi în centrul ţării.

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie, şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei.

Rafalele vor depăşi 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali vântul va sufla tare, cu peste 90- 100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

cod galben
Foto: ANM

Drumurile din țară pe care ninge

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comumității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.