VIDEO – Cea mai utilă invenţie. Un băiat de 13 ani ţine leii departe de vitele sale

turere

Tânărul kenyian Richard Turere, în vârstă de 13 ani, a găsit o soluţie simplă pentru a ţine leii departe de vitele familiei sale. Invenţia simplă, dar extrem de eficientă şi la îndemâna tuturor, a fost preluată rapid de vecinii adolescentului inventator.

Leii reprezintă o ameninţare constantă pentru fermierii din jurului Parcului Naţional Nairobi, din Kenya. Vitele reprezintă vânatul preferat al leilor, deoarece sunt uşor de prins şi oferă o cantitate enormă de carne.

Richard Turere avea 11 ani când familia l-a însărcinat cu păzitul vitelor, a oilor şi a caprelor. Băiatul a observat că leii nu se apropiau atunci când, noaptea, se deplasa cu o lanternă aprinsă.

La câteva săptămâni după această constatare, copilului i-a venit ideea să monteze LED-uri pe stâlpii din jurul zonei în care se aflau animalele. Aceste LED-uri au fost programate să lumineze intermitent.

Pentru alimentarea economicelor LED-uri, băiatul a folosit un panou solar şi o veche baterie de maşină. De la montarea luminiţelor, familia băiatului nu a mai pierdut niciun animal în faţa leilor. Invenţia băiatului s-a răspândit rapid, iar, acum, 75 de astfel de sisteme au fost montate în Kenya, scrie CNN

Cât despre tânărul inventator, a fost invitat să ia cuvântul la celebrele conferinţe TED, organizaţie non-profit concentrată pe mediatizarea ideilor care merită împărtăşite. În cadrul unei astfel de conferinţe, organizată la California, băiatul a anunţat că îşi doreşte să devină inginer de aviaţie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.