Victorie senzațională pentru Alexandra Dulgheru. E în finală la Kuala Lumpur!

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat în prima sa finală WTA după aproape cinci ani, în urma victoriei pe care a obținut-o azi, la Kuala Lumpur, în Malaezia, în fața australiencei Jarmila Gajdosova.

Alexandra Dulgheru are doar 24 de ani, însă a ratat aproape complet ultimele sezoane din cauza unor accidentări. Finala pe care o va juca mâine, la Kuala Lumpur, este a treia din cariera româncei, după cele câștigate la Varșovia, în 2009 și 2010.

Românca e în plină revenire de formă în acest an. În urmă cu o săptămână, la Doha, ea a câștigat primul meci după șase luni de pauză, însă evoluția sa de la Kuala Lumpur de până acum a fost excelentă.

După victoriile cu nemțoaicele Sabine Lisicki și Julia Goerges, bucureșteanca a câștigat azi cu australianca Jarmila Gajdosova, cu scorul de 5-7, 7-5, 7-6 (4), după un meci în care au obosit și copii de mingi.

Alexandra Dulgheru a început perfect partida și s-a desprins rapid la 4-1. Românca a ratat trei șanse de a-și mări avantajul, iar australianca a revenit în forță și a egalat. Gajdosova, a patra favorită la Kuala Lumpur, a forțat în finalul setului și s-a impus cu 7-5.

Românca nu pierduse niciun set în precedentele trei partide jucate în Malaezia, iar șocul s-a simțit în jocul ei din manșa secundă. Cu toate că părea epuizată fizic, iar australianca controla jocul, Alexandra s-a agățat de fiecare punct și a anulat de fiecare dată break-urile făcute de adversara sa.

Profitând de jocul tot mai dezordonat al Gajdosovei, Dulgheru a reușit să închidă setul la 7-5 și să împingă meciul în decisiv.

Românca a început să joace din ce în ce mai bine pe cimentul fierbinte din capitala Malaeziei, însă australianca a reușit să mențină echilibrul și în ultima manșă.

A fost un meci-maraton, cu numeroase game-uri lungi și șanse irosite. Alexandra Dulgheru a salvat toate cele 14 mingi de break cu care s-a confruntat în setul decisiv.

Diferența s-a făcut în tie-break, după mai mult de trei ore de joc. Românca s-a impus în game-ul suplimentar cu 7-4 și o va întâlni în finala de mâine pe învingăoarea dintre daneza Caroline Wozniacki, principala favorită a turneului, și Hsieh Su-wei, din Taipei.

„Sincer, nici nu-mi vine să cred că s-a terminat meciul. M-am simțit foarte obosită și nu știam dacă voi putea continua, însă am rezistat, am luptat și am câștigat”, a spus, după meci, Alexandra Dulgheru, care va urca mai mult de 20 de locuri în clasamentul mondial în urma izbândei de azi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Cele mai mici forme de viață de pe Terra, analizate pentru prima dată. „Sunt misterioase”
Care sunt cauzele autismului? Un studiu aduce informații noi