Victorie mare pentru Rio 2016: România a zdrobit Danemarca

România s-a calificat pentru a 23-a oară la Campionatul Mondial de Handbal (Facebook - FRH)
România s-a calificat pentru a 23-a oară la Campionatul Mondial de Handbal (Facebook - FRH)

Naționala feminină de handbal a României a câștigat un meci crucial în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: 32-25 cu Danemarca, la Aarhus.

Criticată ani de-a rândul pentru rezultatele inconstante și evoluțiile sub așteptări, naționala feminin de handbal a României pare să își fi găsit, în sfârșit, ritmul perfect.

Medaliate cu bronz la cele mai recente Campionatele Mondiale, handbalistele noastre au evoluat fantastic aseară, în primul meci al turneului preolimpic, învingând clar echipa gazdă.

România își poate asigura astăzi biletele pentru Rio de Janeiro, dacă învinge modesta Uruguay, iar Danemarca nu învinge Muntenegru.

Tricolorele au jucat cu mare ambiție și încredere la Aarhus, având și zece goluri avans în fața Danemarcei, pe care o învinseseră și în sferturile de finală ale CM 2015.

În ciuda unei prestații mai slabe a Cristinei Neagu în fața porții (doar 3 goluri), România a condus meciul de la un capăt la altul, iar planurile antrenorului suedez Tomas Ryde au fost bine făcute.

Eliza Buceschi a marcat de 11 ori, fiind desemnată jucătoarea partidei. Contribuții importante la victorie au avut și Oana Manea (7) și Valentina Ardean-Elisei (5).

România poate să piardă și la șase goluri diferență ultimul meci al turneului preolimpic, cu puternica Muntenegru, și tot se va califica la Jocurile Olimpice din această vară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Orașul unde 80% dintre locuitori trăiesc sub pământ
Orașul celor 187 de țări, cel mai divers din lume
Cel mai vechi sat din România i-a „hipnotizat” pe austrieci. Cătunul uriașilor, ascuns în păduri