Victorie mare pentru fotbalistele României. Sunt aproape de o calificare istorică

România a învins Ucraina și este la o victorie distanță de calificarea la Euro 2017 (Foto: Cristi Dangeorge)
România a învins Ucraina și este la o victorie distanță de calificarea la Euro 2017 (Foto: Cristi Dangeorge)

Naționala feminină de fotbal a României este la o victorie distanță de prima mare performanță din istorie: calificarea la un turneu final.

Româncele s-au impus ieri, la Cluj, cu 2-1, în fața Ucrainei, principala rivală din grupă pentru un loc la Euro 2017.

Echipa antrenată de Mirel Albon a început excelent meciul cu ucrainencele, iar Lidia Havriștiuc a deschis scorul în minugtul 4.

Jucătoarele oaspete nu s-au dat bătute și au egalat rapid, prin Olga Ovdiciuk, în minutul 8. Alte trei minute mai târziu, Cosmina Dușa, care evoluează în Turcia, la Konak Belediyespor, a marcat golul victoriei.

Până la finalul meciului, ambele echipe au ratat mult, însă rezultatul este ideal pentru românce, care au șansa, pentru prima oară în istorie, să se califice la un turneu final.

O victorie în ultimul meci al Grupei 3, în 20 septembrie, tot la Cluj, împotriva modestei naționale a Greciei, ar trebui să fie suficient pentru ca româncele să meargă la turneul final din Olanda.

Grupa României a fost câștigată clar de Franța, care n-a cedat niciun punct și n-a primit niciun gol în primele șapte meciuri.

La turneul final din Olanda se vor califica direct echipele câștigătoare din fiecare grupă și cele mai bune șase echipe clasate pe locul al doilea. Cele mai slabe două echipe de pe locul secund vor juca baraj pentru calificarea la Campionatul European.

În acest moment, România este penultima în acest clasament, însă poate depăși Rusia sau Finlanda, cu care este la egalitate de puncte, însă are un golaveraj mai slab.

România nu a fost niciodată prezentă la un turneu final cu naționala feminină de fotbal.

România pierde o medalie olimpică. Cum a comentat sportivul acuzațiile de dopaj, cât încă era la Rio