Victorie în instanță pentru studentul dat afară de la Arhitectură pentru că s-a plâns de condiții

dragoș alexandru
Dragoș Alexandru a câștigat în instanță dreptul de a fi reînmatriculat la facultate. Foto: Captură TVR

Studentul exmatriculat deoarece a criticat condițiile de la Universitatea de Arhitectură din București a câştigat în instanţă dreptul de a-și continua cursurile, relatează digi24.ro.

Tribunalul București a decis ca studentul Dragoş Alexandru, care fusese exmatriculat de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, să fie reprimit la cursuri. Tânărul fusese exmatriculat deoarece depusese o petiţie la Ministerul Educaţiei, în care reclama condiţiile de studiu.

În plus, Corpul de control al ministerului a confirmat reclamaţiile din petiţie.

Conducerea universităţii a fost obligată să pună de urgenţă în aplicare decizia tribunalului, aşa că, în acest moment, Dragoş Alexandru este din nou student la Arhitectură.

„În urma discuţiilor avute de conducerea Senatului cu studentul Alexandru Dragoş şi în urma deciziei de a fi reînmatriculat, am luat hotărârea să fie reînmatriculat de urgenţă”, a declarat Zeno Bogdănescu, rectorul Universităţii „Ion Mincu”, citat de TVR.

Tânărul a primit vestea exmatriculării în anul V de studiu, în plină sesiune şi la nici o lună după ce a semnalat mai multe probleme din universitate într-o scrisoare trimisă ministerului.

Ministerul Educaţiei a făcut un control la Universitatea de Arhitectură şi a făcut mai multe recomandări pe care instituţia trebuie acum să le pună acum în aplicare.

Tânărul reclamase sălile neîncăpătoare pentru numărul mare de studenţi şi orarul încărcat, de până la 12 ore de studiu pe zi. De asemenea, el atrăsese atenția asupra materialului didactic învechit, unele suporturi de curs datând chiar din anii ‘80, dar şi asupra lipsei de transparenţă în privinţa notării studenţilor şi a comunicării precare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Cele mai mici forme de viață de pe Terra, analizate pentru prima dată. „Sunt misterioase”
Care sunt cauzele autismului? Un studiu aduce informații noi