Victorie impecabilă a Simonei Halep la Roma: 6-1, 6-0 cu japoneza Naomi Osaka

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma, după o reprezentație demnă de un lider mondial: a câștigat 12 game-uri consecutive în fața niponei Naomi Osaka.

Românca a cedat primul game al duelului cu sportiva din Japonia, cea care o învinsese categoric în semifinale la Indian Wells, în urmă cu două luni, însă a urmat aproape o oră de tenis perfect al Simonei, care și-a luat revanșa cu vârf și îndesat.

Simona Halep, care n-a câștigat niciodată turneul de la Roma, cel mai departe ajungând anul trecut, când a pierdut finala în fața ucrainencei Elina Svitolina, a anulat toate cele 6 mingi de break ale adversarei de azi, reușind, pe de altă parte, să câștige 6 game-uri pe serviciul puternicei nipone.

Osaka, locul 21 în lume, a câștigat doar 3 mingi cu al doilea serviciu în fața Simonei Halep, care rămâne cea mai periculoasă jucătoare la retur din circuitul mondial.

Ce urmează pentru Simona Halep la Roma?

În optimile de finală la Roma, Simona va încrucișa racheta cu americanca Madison Keys, locul 19 mondial, sau cu croata Donna Vekici

Halep (26 de ani) a câștigat ultimele cinci din cele șase dueluri cu sportiva în vârstă de 23 de ani, învingând-o pe Keys pe toate suprafețele. Cele două jucătoare s-au mai duelat o dată la Foro Italico, în capitala Italiei. S-a întâmplat în 2014, în turul al doilea, când românca a revenit fulminant după ce a cedat primul set la 5, și le-a câștigat pe următoarele două la 0, respectiv la 1.

Pe Donna Vekici, locul 54 WTA, Simona a învins-o de două ori, de fiecare dată fără mari dificultăți.

Un succes în meciul următor îi va deschide româncei drumul spre sferturile de finală, unde va da piept fie cu americanca Sloane Stephens, cap de serie 9, fie cu Caroline Garcia, din Franța (7).