Victorie cu mari emoții pentru Simona Halep la Indian Wells

Simona Halep va rămâne pe primul loc în lume și după turneul de la Indian Wells. Românca s-a calificat în optimile de finală ale competiției californiene, după un succes în trei seturi, scor 1-6, 7-6 (3), 6-2, cu tânăra Caroline Dolehide (SUA).

Americanca aflată pe locul 165 în lume a dominat startul partidei, desprinzându-se rapid pe tabelă și încheind rapid primul set, cu scorul de 6-1. În manșa secundă, românca de pe primul loc în clasamentul mondial a echilibrat jocul. În tie-break, Simona Halep a avut nervii mai tari și s-a impus la 3.

În decisiv, Halep (26 de ani) și-a arătat clasa și a trimis-o acasă pe adversara sa în vârstă de 19 ani, după o evoluție precisă și curajoasă, demnă de un lider mondial.

”Am avut probleme în setul al doilea, dar tot mi-am dat seama că pot câștiga acest meci foarte dificil”, a spus Simona după victoria cu Dolehide, evitând prima înfrângere din carieră la Indian Wells în fața unei jucătoare din afara top 30 mondial.

Simona Halep și-a depășit performanța de anul trecut la Indian Wells, când a pierdut în turul 3, în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic. În meciul următor, singura româncă rămasă în concurs la Indian Wells va încrucișa racheta cu chinezoaica Qiang Wang (55 WTA), care a trecut în ultimul meci chiar de Mladenovic.

Va fi prima întâlnire între Halep și Wang, jucătoare care aparțin aceleiași generații.

Dacă va trece de asiatică, constănțeanca va avea parte de un adversar-surpriză în sferturile de finală, fie cehoaica Marketa Vondrousova, fie croata Petra Martici. Niciuna dintre aceste jucătoare nu este pe lista capilor de serie.

Simona Halep a pierdut un singur meci pe teren în 2018, în fața danezei Caroline Wozniacki, în finala de la Australian Open. Românca are o șansă bună în acest an să repete parcursul de succes de la Indian Wells din 2015, când a plecat acasă cu trofeul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.