Victor Ponta despre Traian Băsescu: Este „mort de frică”

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta. FOTO: Ionuț Fantaziu

Premierul Victor Ponta consideră că fostul președinte Traian Băsescu este „mort de frică” să nu ajungă în închisoare. Șeful Guvernului a adăugat că speră ca Elena Udrea să spună tot adevărul, relatează agerpres.ro.

„Domnul Băsescu face ceea ce a făcut de când îl cunosc eu — nu îl cunosc de mic copil— și anume minte. Și mai mult, însă, ceea ce nu am prea văzut la domnul Băsescu, dar mă bucur să văd, e mort de frică. Aseară am văzut un Băsescu mort de frică… ce o să spună doamna Udrea, să ajungă și el în închisoare. Eu sper ca doamna Udrea să spună tot adevărul”, a declarat premierul.

„Poate se duce și acum să o asigure pe doamna Udrea de tot sprijinul, să nu cumva să îl treacă și pe el…”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului, în legătură cu declarațiile făcute de fostul președinte despre cazul Elena Udrea la o emisiune la postul de televiziune B1 TV.

Traian Băsescu despre Elena Udrea: „E un om care nu minte”

Marți seara, fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat speranța că Elena Udrea, pe care o consideră ”cea mai importantă investiție politică a sa”, nu va fi condamnată în dosarele în care este cercetată de DNA.

„Eu sper să nu fie condamnată, pentru că este cea mai mare investiție politică pe care am făcut-o. Am văzut bilanțul DNA, rata de succes este 90%, nu 100%, sper ca doamna Udrea să fie în acel 10%, așa cum o cunosc eu”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

În interviu, fostul președinte a mai afirmat că vorbește zilnic la telefon cu Elena Udrea și că a fost la ea acasă, în arestul la domiciliu, pentru a-i arăta că nu a ”abandonat-o”.

”Eu nu o să o contrazic pe doamna Udrea. Mai mult decât atât, am încredere în justiție și am încredere în Elena Udrea că nu a furat bani. Elena Udrea a spus ce știe și ce crede, deci este un om care nu minte”, a mai spus el.

Recomandările editorilor GreatNews:

Traian Băsescu a vizitat-o acasă pe Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu
Monica Macovei își lansează noul partid de 1 Martie: „Vom lansa al treilea pol politic”
O biserică a fost construită în curtea unui liceu din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.