Victor Ponta a aflat care este cea mai periculoasă meserie din România

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Fostul premier Victor Ponta a declarat într-o conferință că, în opinia sa, nu există în prezent o meserie mai periculoasă în România decât cea de primar.

Ponta a declarat că primarii sunt pasibili de pedeapsa penală pentru abuz în serviciu orice ar face.

„Dacă nu semnează un document, un contract, este abuz în serviciu. Dacă semnează, este abuz în serviciu. Ori asta explică blocajul din administrație, un blocaj peste care putem să trecem dacă am avea un guvern responsabil cu soarta țării.

Chestiunea trebuie lămurită, dar nu prin ordonanță de urgență, care mai rău încurcă. Ia închipuiți-vă că dădeam eu ordonanță de urgență pentru a schimba Condul Penal și Codul de procedură penală. Păi ieșeau tinerii frumoși și liberi, se legau de Palatul Victoria.

Când a dat doamna Prună ordonanță de urgență nu a mai zis nimeni nimic. Astăzi orice ai face este oricum abuz în serviciu, dacă ești de la PSD este interpretat. Dacă ești de la PNL în principiu scapi”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință la Bacău, potrivit Digi24.

Declarațiile lui Ponta vin în contextul în care la Curtea Constituțională urmează să se decidă pe 15 iunie dacă se dezincriminează abuzul în serviciu.

„Ca principiu, dacă Curtea va decide că aceste texte sunt neconstituționale trebuie ca toți să știm că, din acea secundă, toate dosarele care s-au instrumentat…să zicem că se dezincriminează această infracțiune, din acel moment toate dosarele instrumentate de procurori vor înceta.

În clipa, în care CCR ar dezincrimina orice fel de text, orice infracțiune, efectul imediat care nu mai poate fi corectat este încetarea urmăririi penale în acele dosare. Dacă mâine decidem că furtul nu mai este o infracțiune, toate dosarele care se află astăzi în diverse etape încetează”, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună, într-un interviu pentru jurnaliștii de la Europa FM.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.