Vice-ambasadorul englez în România: „Am făcut cozonac. Când primesc cetățenia?”

viceambasadorul englez cozonaci
Foto: Twitter

Adam Sambrook, vice-ambasadorul Marii Britanii în România, a publicat pe rețeaua de socializare Twitter o fotografie cu doi cozonaci pe care i-a făcut chiar el.

Imaginea era însoțită și de un mesaj care i-a amuzat pe mulți dintre cei care îi urmăresc postările.

„Am soția româncă, locuiesc în București, acum am făcut cozonac. Când primesc cetățenia”, a scris Adam Sambrook pe Twitter.

Imaginea a fost distribuită de mai multe ori și a strâns zeci de aprecieri. Întrebat ce gust are cozonacul, diplomatul a spus că a făcut un cozonac mai bun decât cele din magazine, însă nu poate spune dacă este mai bun decât cel pe care îl prepară soacra sa.

Un internaut i-a scris că dacă vrea să primească cetățenia română trebuie să învețe să facă și sarmale.

„Provocarea acceptată. Ne auzim într-o săptămână. Pregătiți metoclopramidul”, a răspuns Adam Sambrook.

Fotografia cu cozonacii pregătiți de vice-ambasador a fost distribuită și pe contul oficial de Twittter al Ambasadei Marii Britanii în România.

„Vice-ambasadorul nostru Adam Sambrook și-a încercat mâna și a gătit un cozonac tradițional românesc. Felicitări”, au scris reprezentanții Ambasadei.

Adam Sambrook este, începând din aprilie 2014, vice-ambasadorul Marii Britanii în România. A studiat filosofia la King’s College și la Universitatea Cambridge, precum și limba română la Londra și la Iași. Soția sa este din Cluj-Napoca, iar cei doi au împreună un copil.

Într-un inverviu oferit în august 2015 publicației „Vocea Transilvaniei”, Adam Sambrook spunea că este încântat de Transilvania.

“Am văzut foarte multe orașe din România și sunt foarte multe, mai ales din Transilvania, care sunt foarte frumoase. Clujul mi se pare că e un oraș vibrant, dinamic, frumos și modul în care arată acesta s-a îmbunătățit în ultimii zece ani”, spunea vice-ambasadorul la acea dată.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.