11 lucruri despre Valentin Nicolau. De la marinar, la Grivco și literatură pentru copii

Cunoscut în special ca fondator al editurii Nemira și șef al Televiziunii Române, Valentin Nicolau a fost un adevărat om de cultură.  

Great News vă prezintă câteva date mai puțin cunoscute din biografia lui Nicolau, care apar chiar pe blogul fostului șef al TVR, mort marți seară, în urma unui stop cardio-respirator.

1.  În timpul vacanțelor, Valentin Nicolau a lucrat ca hamal, sondor, marinar, meditator de matematică şi fizică şi ca tehnician geofizician pe vase de cercetări marine.

2.  A fost „mărţişorist”, pictor, a înrămat şi a vândut tablouri.

3.  După absolvirea facultăţii, în 1985, şi până în 1990 a lucrat ca inginer geofizician, şef de echipă de prospecţiuni gravimetrice la Întreprinderea de Prospecţiuni Geologice şi Geofizice Bucureşti.

4.   La doar câteva luni după Revoluţie, în aprilie 1990, Valentin Nicolau fonda Ziarul Ştiinţelor şi Călătoriilor şi-şi dădea demisia de la IPGG.

5.   Începând din iulie 2001, Valentin Nicolau a devenit consilier al premierului de atunci Adrian Năstase, pe probleme de cultură, educaţie, cercetare şi turism. În iunie 2002 a demisionat.

6.    Între 2005 şi 2006 a fost vicepreşedinte al GRIVCO – Grupul de presă Intact.

7.    Începând din 2006 a fost consultant Lagardère Media pentru România.

8.    La începutul anului 2007 a lansat Editura Nemi, specializată în tipărirea de carte pentru copii.

9.    Tot în 2007 lansează Smart FM „primul post cultural privat din România”.

10.    Între 2010 şi 2011 urmează cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Universitatea Bucureşti.

11.    A scris mai multe cărți de literatură pentru copii, printre care “Bronto, un dinozaur încă mic” sau “Zina Benzina”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.