Viața fără rate la bancă. La 16 ani, a ridicat o casă de unul singur


Un adolescent în vârstă de 16 ani a vrut să se pună la adăpost de una dintre cele mai mari greutăţi ale vieţii de adult: plata ratelor pentru creditul necesar cumpărării unei locuinţe.

Austin Hay a început să lucreze la casa sa pe roţi încă de la vârsta de 16 ani. A investit 2.000 de dolari într-o platformă pe roţi şi a ridicat pe aceasta o casă perfectă pentru nevoile sale.

Aproape toate materialele necesare au fost recuperate de Austin de la centre de reciclare din Sonoma, California. De exemplu, toate uşile şi ferestrele casei sale sunt obiecte refolosite.

Familia şi prietenii săi l-au ajutat la ridicarea casei, aceştia donându-i şi mici sume de bani, necesare cumpărării de diverse materiale.

Interiorul micuţei case este format dintr-o zonă de gătit – dotată cu frigider, chiuvetă şi o mică sobă cu plită -, o mică baie cu duș și chiar un birou. Micul dormitor a fost amenajat într-un soi de minimansardă construită, din lemn, deasupra spațiului de gătit.

Austin locuieşte acum în casa sa pe roţi, spunând că nu vrea să se întoarcă în locuinţa părinţilor, care se întinde pe 170 de metri pătraţi. „Traiul într-un spaţiu mic înseamnă facturi mici, traiul într-o casă mare înseamnă facturi mari. Nu vreau să plătesc facturi mari”, spune tânărul, citat de goodshomedesign.com.

Dacă îți dorești o casă mică, dar nu una cocoțată pe roți, poți consulta cele 5 proiecte prezentate de noi AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

3 COMENTARII

  1. O solutie acceptata de multi americani. Din cauza cererii mari au aparut si site-uri ca tinyhouses si microhouses unde sunt prezentate sute de proiecte de case mici. Dar asa o casa e buna doar pentru americani. Romanii sunt prea fuduli ca sa isi inchipuie ca pot trai in asa o casa. Daca nu e casa din zid, pe pamant, aia nu e casa. Mai bine platesc 30 de ani rate de banca si le fac dividende bancherilor decat sa isi faca o casa ca asta cu cateva mii de dolari. Sa mai spun ca asa o casa se impoziteaza ca un vehicul, nu ca o casa? Sa mai spun ca daca te plictisesti de un loc poti muta casa in altul?

  2. Pustiul asta a castigat toata admiratia mea.
    Cu cat bun-simt, modestie si intelepciune vorbea. L-am urmarit cu fascinatie.
    Cu siguranta asta nu va ramane singurul lucru pe care-l va construi in viata lui.

  3. As zice ca si vremea il ajuta. Una la mana este mereu cald deci nu e esential ca sa existe izolatie buna, doi la mana cred ca si ploua destul de rar – deci nici acoperisul nu trebuie sa fie cine stie ce. Daca vrei sa vezi maximul de risipa tre’ sa te duci sa vezi America, deci vorbesti pe nas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.