Vești bune pentru agricultori. TVA de doar 9 la sută pentru semințe și lucrări

Guvernul a decis să reducă taxa pe valoarea adăugată, de la 20 la 9 la sută, pentru semințe, pesticide, îngrășăminte și lucrări agricole.

Executivul dorește să stimuleze activitatea agricolă, dar și să ajute la derularea programelor de investiții din fonduri europene nerambursabile. Un alt scop al Guvernului este reducerea evaziunii fiscale din agricultură, scrie Digi 24.

Cu toate că România are un potențial agricol extraordinar, ponderea agriculturii din Produsul Intern Brut este de doar 4,5 la sută, mult sub media europeană.

„Sper ca această măsură să se repercuteze pozitiv şi asupra preţurilor pe care furnizorul de input-uri în agricultură le vor propune agricultorilor sau altfel spus ne aşteptăm să vedem această reducere a TVA reflectată şi în preţul pe care furnizorii de seminţe, de îngrăşăminte, de produse de întreţinere a culturilor agricole le vor propune agricultorilor”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș.

Potrivit primelor estimări, reducerea de TVA va avea un impact bugetar de 65,8 milioane de lei în acest an şi de 191 de milioane în 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Idei de afaceri în agricultură. Câți bani poți face cu o plantație de zmeură
Idei de afaceri în agricultură. De câți bani ai nevoie pentru o fermă de vaci
Idei de afaceri. Investiția cu profit mentolat de 15.000 de euro la hectar