Vești bune: Facturi mai mici la energia electrică

Energia electrică se va scumpi de la 1 ianuarie 2018 (Wikimedia Commons)
Energia electrică se va scumpi de la 1 ianuarie 2018 (Wikimedia Commons)

Prețul mediu al energiei electrice va scădea cu aproape două procente pentru clienții casnici de la începutul anului viitor.

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, de la 1 ianuarie 2017, ca prețul energiei electrice să fie de 13,01 lei/MWh, cu 5,81% mai puțin decât în prezent.

Comitetul de reglementare a avizat tarifele de tip Componenta de piață concurențială (CPC), reducând valoarea tarifelor în vigoare în medie cu 1,6 la sută la nivel național. Organizația estimează o scădere, per ansamblu, cu circa 1,9% față de anul 2016, a prețului mediu al energiei electrice furnizate clienților casnici începând cu data de 01.01.2017.

Valoarea contribuției pentru anul 2017 a fost făcută în urma corecției costurilor și veniturilor realizate în anii 2015 și 2016.

România are unul dintre cele mai mici preţuri finale din Europa la energia electrică furnizată populaţiei, fiind la coada clasamentului din UE la prețul curentului electric pentru gospodării, alături de Bulgaria, Malta, Croaţia, Ungaria sau Estonia.

Cele mai scumpe facturi la energia electrică le plătesc germanii, italienii, portughezii și spaniolii.

Chiar și ala, România este pe primul loc în Europa la taxarea electricității.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.