Veneţia interzice valizele cu roţi din plastic

valize cu roti din plastic venetia
Sursă colaj: DanieleDF1995, Wikimedia Commons

Autorităţile veneţiene vor să interzică valizele cu roţi din plastic, într-o încercare de a asigura liniştea de care locuitorii oraşului au atâta nevoie, scrie France Presse, citată de The Guardian.

Măsura vine după un val de plângeri ale veneţienilor, care reclamă faptul că, la orice oră din zi, sunt deranjaţi de zgomotul bagajelor pe roţi din plastic.

Astfel, în centrul Veneţiei şi pe insulele din apropiere vor fi permise doar roţile de cauciuc, cele umflate cu aer şi cele umplute cu lichide.

AFP notează că, pe lângă exasperarea locuitorilor, roţile din plastic ale trolerelor ameninţă să distrugă dalele istorice ale pavajului de pe străzi.

Noua regulă va intra în vigoare în 2015, iar cei care o încalcă riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de euro. Municipalitatea spune că problema roţilor din plastic poate fi rezolvata uşor, cu ajutorul unor accesorii care vor „îmbrăca” roata în cauciuc.

Veneţia, oraşul cu 354 de poduri

Veneţia a fost, timp de 800 de ani, cea mai mare putere navală a Europei. Locuită acum de circa 220.000 de persoane, aşezarea din nord-estul Italiei este împărţită în şase cartiere, numite „sestieri”. Oraşul cuprinde aproape 120 de insule şi peste 350 de poduri. Piaţa San Marco este considerată centrul absolut al oraşului. În piaţă se află bazilica San Marco şi Palatul Ducal, mari atracţii ale oraşului italian.

Oraşul este traversat de două canale: Canal Grande – pe care se circulă cu „autobuze” navale (celebrele „vaporetti”), cu taxiuri navale private sau gondole – şi Canale della Giudecca, cel care separă centrul vechi de insula Giudecca.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.