VelvetDental asigură servicii de stomatologie pentru copii la cele mai înalte standarde

Foto: Pixabay.com

VelvetDental, clinica stomatologica din sector 1, Bucuresti, si-a obisnuit pacientii cu cele mai bune servicii de stomatologie, pentru adulti si copii, deopotriva. Performanta acestor servicii este asigurata in mod deosebit prin calitate si siguranta pacientului, doua elemente esentiale de care este insotit actul medical in clinica.

Personalul medical de la clinica stomatologica VelvetDental.ro poate asigura servicii de pedodontie pentru toate grupele de varsta: de la nastere si pana la adolescenta. Abordarea utilizata pentru acesti pacienti este adecvata varstei si respecta aspectele psihologice ale copilului. Obiectivul principal al medicilor stomatologici este de a determina copilul sa priveasca vizitele la dentist in mod pozitiv. Prin urmare, se acorda o atentie deosebita instaurarii unei atmosfere prietenoase si calde in timpul fiecarei intalniri (consultatii sau tratament).

„Este esential sa se dezvolte o legatura de incredere cu copilul, astfel incat vizitele la dentist sa nu induca teama. In plus, selectam cu atentie cuvintele folosite pentru a evita cat mai mult posibil crearea de fobii” – spune unul dintre medicicii care asigura servicii de stomatologie copii in clinica.

In pedodontie, o mare parte dintre interventii se refera la ingrijirea orala a dintilor primari, importanti pentru masticare si dezvoltarea lingvistica. Monitorizarea riguroasa a cresterii si progresul bun al aspectului dintilor face posibila anticiparea oricarei probleme care ar putea afecta dintii permanenti.

De asemenea, in clinica se pune accent si pe aspectul educational, pentru a se crea o baza solida pentru dobandirea unor obiceiuri alimentare bune si pentru ca micutii sa inteleaga cat de importanta este igiena orala. La VelvetDental, medicii care se ocupa de copii lucreaza in mod colaborat la obiectivul comun, acela de a pune prevenirea cariilor in centrul tuturor ingrijirilor si serviciilor pe care le ofera.

Trauma dentara, una dintre cele mai frecvente cauze din care ajung copiii la dentist in regim de urgenta

De cele mai multe ori, trauma dentara reprezinta subiectul consultarii „urgente”, la copii, cu atat mai mult atunci cand provoaca vatamari spectaculoase. Informatiile colectate in timpul consultului au o valoare medico-legala importanta in astfel de situatii. Unde a avut loc accidentul? Cand a avut loc accidentul? Sunt doar doua intrebari la care medicii stomatologi cauta un raspuns imediat.

Bineinteles ca urmeaza:

Examinarea clinica – care trebuie realizata in mod meticulos si standardizat. Cand copilul este consultat imediat dupa un accident este esential sa se verifice reflexul pupilar, respiratia, o posibila sangerare a nasului sau a urechilor (acestea ar putea fi un semn al traumatismului capului).

Examinarea radiografica – departe de a fi un simplu examen complementar, acesta este un element esential al diagnosticului:
 Este necesara o radiografie retro-alveolara a dintilor traumatizati pentru a determina stadiul evolutiei radiculare si pentru a diagnostica fracturile radacinii si alveolarelor;
 O radiografie ocluzala face posibila obiectivizarea directiei deplasarii. In plus, este cea mai buna sansa de a vizualiza fracturile apicale;
 Daca se suspecteaza o fractura a mandibulei, va fi indicata o radiografie panoramica;
 Un film alveolar intre arc si buza elimina existenta unui corp strain in cazul ranirii buzei.

Scopul tratamentului de urgenta consta in:
 Pastrarea vitalitatii pulpei;
 Ameliorarea durerii parodontale,
 Relocarea unui dinte permanent expulzat;
 Extragerea, daca este necesar.

Indiferent de tipul serviciului pedodontic de care aveti nevoie, medicii din clinica Velvet Dental va asteapta cu drag.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.