Vaticanul a primit o cerere de răscumpărare pentru două documente rare

În urmă cu aproape 20 de ani, două documente rare scrise de Michelangelo au fost furate din arhivele Sfântului Scaun, iar Vaticanul a anunțat ieri că a primit o cerere de răscumpărare de la ele.

În urma unui articol publicat duminică în cotidianul Il Messaggero, purtătorul de cuvânt de la Vatican, părintele Federico Lombardi, a dezvăluit că un cardinal de la Bazilica Sfântul Petru a fost contactat de o persoană care l-a anunțat că poate înapoia documentele furate contra unei anumite sume de bani, respectiv 100000 de euro. Mai mult, se afirmă că persoana care a furat cele două documente ar fi fost chiar anagajată la Vatican, informează Reuters.

„În mod natural, cardinalul a refuzat, pentru că acelea sunt documente ce au fost furate”, a adăugat părintele Lombardi.

Până acum, furtul celor două documente valoroase nu fusese făcut public. Unul dintre ele conține semnătura artistului Michelangelo, iar despre celălalt nu se vorbește încă nimic.

Părintele Federico a mai spus că în anul 1997, o călugăriță care lucra la Arhivele din Vatican a raportat lipsa documentelor, dar totul a fost păstrat în secret până acum, fără a se dezvălui motivul.

Chiar dacă Il Messaggero vorbește doar despre o scrisoare semnată de către Michelangelo, purtătorul de cuvânt spune că sunt două documente furate, iar poliția invetighează acest caz, pentru a recupera cât mai rapid documentele prețioase.

Pentru Vatican, Michelangelo este considerat unul dintre cei mai mari artiști care au trăit vreodată și care și-au pus amprenta asupra micuțului stat. După ce a pictat Capela Sixtină, artistul renascentist a realizat o parte dintre planurile Bazilicii Sfântul Petru din Roma, dar și capodoperele David și Pieta.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”

Peștera secretă din Munții Pădurea Craiului

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.