Vasilica Viorica Dăncilă, posibil premier: ”Nu am un model, în viață sau în politică”

Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD
Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD

Vasilica Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier al României, pare să sufere la rândul ei de etern-invocatele ”probleme de comunicare”. N-o spunem noi, ci revista Parlamentului European, citată de politico.eu.

Într-un interviu acordat în vara anului trecut pentru Parliament Magazine, deputatul european Vasilica Viorica Dăncilă și-a demonstrat clasa în divagări inutile. Cu toate că nu i s-a adresat nicio întrebare delicată, doamna care ar putea deveni șefa celui de-al treilea Guvern PSD-ALDE din ultimul an n-a răspuns la niciuna.

A fost întrebată să își descrie stilul politic în trei cuvinte, însă a avut nevoie de 39. Nu a reușit să își amintească nicio realizare care i-ar fi putut surprinde pe cititori, dar nici o carte care a inspirat-o, deși a susținut că ”îmi place să citesc și încerc să citesc de fiecare dată când am timp”. Dăncilă, mai scriu ziariștii de la politico.eu, n-a reușit să numească o persoană cu care a lucrat și care a inspirat-o.

Dacă Mihai Tudose, demis pentru derapajele televizate din ultima vreme și nu numai, încerca un stil tranșant de comunicare, în ciuda unei dicții deplorabile, doamna Dăncilă ne va obișnui, probabil, cu un altfel de discurs. Propunerea PSD pentru fotoliul de premier al României mizează pe un discurs mai domol, condimentat puternic cu clișee și, în același timp, lipsit de atitudine și depersonalizat.

Ca să știți la ce să vă așteptați de la doamna Vasilica Viorica Dăncilă, iată ce a răspuns cea mai importantă femeie din PSD la cinci întrebări puse de oficiosul Parlamentului European.

Revista PE: Cum ați descrie stilul dumneavoastră politic în trei cuvinte?
Viorică Dăncilă: Permiteți-mi să descriu trei principii care mă conduc în activitatea mea politică, pentru că ele influențează, fără îndoială, ceea ce numiți ”stilul meu politic”. Aceste principii sunt echilibrul, inițiativa și comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane.

Ce realizare personală a dumneavoastră i-ar surprinde pe cititorii noștri?
Au fost momente când a trebuit să mă confrunt cu dificultăți, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic și să continuu. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează este găsirea puterii, în noi înșine, de a continua proiectele noastre, întotdeauna ghidate de principiile noastre.

Care a fost cea mai inspirată și mai influentă carte pe care ați citit-o și de ce?
Îmi place să citesc și încerc să citesc ori de câte ori găsesc timp. Și cred că ceea ce citim, în ansamblu, ne influențează, ne modelează gândirea și de a vedea lumea, chiar și modul nostru de a trata dificultăți sau provocări.

Dintre persoanele cu care ați lucrat, cine v-a inspirat cel mai mult și cum?
Nu am un model, în viață sau în politică. Am preferat să observ și să studiez realizările persoanelor pe care le-am întâlnit de-a lungul carierei mele, să înțeleg punctele forte și slăbiciunile lor, să învăț din greșelile lor.

Care este cea mai mică schimbare pe care ați făcut-o în cariera dumneavoastră care a avut cel mai mare impact pozitiv?
Primul meu proiect politic a fost la nivelul administrației locale. Am muncit din greu și am învățat mult, în timp. Scena s-a schimbat de la nivel local la nivel european, însă tenacitatea și dorința mea de a lucra din greu și de a face schimbări pozitive au rămas aceleași.

Cine este Viorica Dăncilă? O fiică a Teleormanului, propusă de PSD pentru fotoliul de premier

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.