Vacanțe ieftine în România: 3 destinații superbe, dar mai puțin aglomerate

FOTO: Captură Youtube
Vacanțe ieftine în România FOTO: Captură Youtube

Vacanțe ieftine în România. Dacă nu aveți un buget prea mare pentru relaxare în această vară, nu disperați. Există numeroaste destinații splendide locale, care nici nu sunt foarte aglomerate.

În acest articol vă prezentăm trei dintre cele mai interesante locuri din țara noastră unde puteți petrece timp în liniște și fără să cheltuiți o avere. Iată, deci, trei idei de vacanțe ieftine în România.

Destinații turistice splendide din România

1. Colibița

Localitatea de pe Valea Bistriței, aflată la o altitudine de 900 de metri, între Munții Bârgău și Munții Călimani, este un loc unic în România, mai ales dacă analizăm calitatea aerului de aici.

Valoarea concentraţiei maxime de ozon măsurată în Colibiţa este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3. Colibița oferă și locuri de plajă la malul apei lacului de acumulare cu același nume.

În urmă cu aproximativ 10 ani, în Colibița erau în jur de 50 de case ale localnicilor. Acum sunt în jur de 400 de case de vacanță, pensiuni și vile. Pe malul lacului a fost construit și un complex turistic, unde o noapte de cazare costă 70 de lei, în timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costă în jur de 450 de lei.

Puteți citi mai multe despre acest loc aici.

Loc unic în România. Localitatea cu munte, apă, plajă și aer pur

Vacanțe ieftine în România

2. Trans Rarăul

Dacă vă place să colindați țara cu mașina sau motocicleta, Trans Rarăul este o destinație perfectă pentru o vacanță ieftină în această vară.

Traseul șoselei, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudine de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril trecând pe lângă Schitul Rarău. De pe Transrarău este acces facil spre monumentul natural Pietrele Doamnei. Din loc în loc, sunt popasuri unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul spectaculos.

Spre deosebire de Transfăgărașan sau Transalpina, unde vara se merge aproape bară la bară, această șosea splendidă de munte este mult mai puțin aglomerată.

Dacă vreți să parcurgeți mai multe drumuri de neuitat din România în această vară, intrați aici.

7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață

Destinații turistice mai puțin aglomerate din România

3. Breb

Dacă vreți să dormiți într-o casă de lemn din satul maramureșean Breb, unde este proprietar prințul Charles al Marii Britanii, nu trebuie să scoateți mulți bani din buzunar.

Satul Breb se află în inima Maramureșului istoric, lângă stațiunea balneoclimaterică Ocna Șugatag. Căsuțele de lemn au fost recondiționate de curând, iar prețul unei nopți de cazare aici, în mijlocul naturii, este incomparabil mai mic față de oferta hotelieră de pe Valea Prahovei, de exemplu. Una din aceste case de lemn a fost adusă din Berbeşti, iar celelalte două din Fereşti, toate trei fiind situate pe Uliţa Bătrână.

Pentru alte destinații de vacanță ieftine din România, intrați aici.

https://greatnews.ro/7-ponturi-pentru-o-vacanta-ieftina-romania/